Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi cemo sebi to srediti preko Asima
da se ne lazemo.....Kina je u vecini dosta ispred drugih. SAmo istina često BOLI i neugodna je jako!!! SA ruskom jeftinom naftom i plinom,,svojim radnom snagom i tehnologijom---pregazit ce svijet>! Odnosno bit ce ono sto je NJemacka trebala uraditi!
oohhhooo evo mog vjernog glpsona...naucit cu ja tebe da razmisljas glavom :) msm glavušom....ne zna glupson sta ce napisati je ocigledno je problem sastaviti nesto vise od prosto prosirene recenice. Ovog vakcinisanog glupsona boli istina,i sta ce....PODRŽAVA NATO;AMERIKU,ZRAEL,Bidena,VAKCINU I SVIMA JE jasno za koje se ti moralne vrijednosti boris ;)
Kina podiže standard. Već sada su negdje na prosječnoj plati od 1500 USD. Do prije deset godina si mogao pronaći bez problema oblasti u Kini gdje si radnike mogao plaćati 150 USD mjesečno. Sada ne. Za 10-15 godina će oni biti uvoznik jeftinih stvari iz Indije, Afrike... Dok će oni praviti kvalitetnije i skuplje.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zato sto imaju OGROMNE HIDROELEKTRANE zbog kojih je izmjedteno preko 5 miliona ljudi!
pa dobro, logicno je. oni nemaju bas velike rezerve nafte, plina i uglja. ovo im pomaze uveliko.
Nije mi jasno zašto se čeka na ovakve stvari? Bespotrebne gradnje hidro i termo Elektrana sto doprinosi zagađenju okoliša, a solarni paneli već odavno razvijeni.
SVAKA ČAST KINA - promjene su ogromne i pozitivne
Bolje bi bilo da je u nas Kina nego propali OHR.
Kinezi su retardirani i svo sranje po svijetu koje se dešava dolazi upravo iz Kine Korona,ratovi i sav svjetski kad je od njih Treba ih sravniti sa zemljom i njih i kosooke debile
Nije istina da je ispred EU-a, vecina struje proizvedeno u Kini je i dalje na ugalj, zemlja kaska desetljecima sto se penetracije obnovljivih tice u odnosu na EU. U Kini i dalje eksponencijalno raste potrosnja struje kao i emisija CO2, to je sada daleko najodgovornija zemlja za globalno zatopljenje uz SAD i Indiju.
Svijetom ce zavladati zuti svijet....