{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorene ponude za izbor izvođača radova na izgradnji A transferzale

26.3.2015. u 16:12
191
43
Otvorene ponude za izbor izvođača radova na izgradnji A transferzale
191
U Direkciji za puteve Kantona Sarajevo jučer je izvršeno otvaranje ponuda za izbor izvođača radova na izgradnji A transferzale, saobraćajnice koja će na kvalitetan način povezivati Međunarodni aerodrom Sarajevo i dio Dobrinje sa ostatkom općine Novi Grad i grada Sarajeva.
A transferzala
A transferzala

Najbolju ponudu dostavila je firma Euroasfalt, koja bi nakon isteka žalbenog roka trabala započeti sa izgradnjom A transferzale.

Služba za imovinsko pravne poslove Općine Novi Grad Sarajevo završila je eksproprijaciju za oko 95 posto trase ove saobraćajnice, uključujući kompletnu prvu dionicu čija izgradnja počinje u ovoj godini. Rok za završetak gradnje A transferzale, čijom će se izgradnjom rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu Novog Grada, je tri godine.

Također, jučer je završeno iskolčenje, tj. trajno obilježavanje kompletne trase IX transferzale, čime je usaglašeni i revidirani glavni projekat prenesen na teren. Time su uspostavljene linije eksproprijacije zemljišta i cijepanja parcela, koje počinje odmah nakon iskolčenja, a čime su se stekli uslovi za eksproprijaciju zemljišta na kompletnoj trasi IX transferzale.

IX transferzala
IX transferzala


"Iako se radi o 'nevidljivom poslu' osim za one koji direktno učestvuju u njemu, u protekle dvije godine potrošeno je dosta vremena i energije da bi ova dva projekta ugledala svjetlo dana. Možda zvuči nevjerovatno, ali finansiranje projekata i sama izgradnja su najlakši dio posla u poređenju sa pripremnim fazama izrade planske dokumentacije, projektovanja, rješavanja imovinsko pravnih odnosa, usaglašavanja sa svim subjektima kojih se projekti tiču (Željeznice, komunalna preduzeća, ministarstva i ostali subjekti planiranja itd.)", kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

On je istakao da su izgradnja IX i A transferzale, pored rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Adema Buče, najvažniji prioriteti Programa "POKRENIMO NOVI GRAD" u oblasti saobraćaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: