{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren 4. Sajam energetike u Tuzli

10.6.2014. u 13:59
10
16
Otvoren 4. Sajam energetike u Tuzli
10
Četvrti sajam energetike "Energa 2014.", uz učešće 28 izlagača iz osam zemalja, otvoren je danas u KSC Mejdan u Tuzli.
Sajam je proglasio otvorenim federalni premijer Nermin Nikšić, koji je istakao kao je "Energa" jedan od najznačajnijih skupova takvog tipa u regiji, te da je organizacija sajma veliki događaj za Tuzlu i cijelu BiH.

"Sajam se održava nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile našu državu. Štete su ogromne, ali ih možemo pretvoriti i kao šansu za razvoj bh. privrede. Pozitivna je stvar, kada je riječ o energetskom sektoru, što je deblokiran rad Elektroprenosa i što će biti investirano oko 300 miliona KM u različite projekte. Usvojili smo i ključne zakonske okvire, a očekuje nas i početak gradnje velikih elektro-energetskih projekata“, rekao je Nikšić.

U proteklim godinama sajam "Energa" se potvrdio kao uspješan i atraktivan međunarodni sajam energetike i kao jedna od najznačajnijih poslovnih manifestacije u oblasti energetike u BiH i regiji. Sajam “Energa” je važno mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija i institucija iz oblasti energetike koje prezentiraju raznovrsna savremena istraživačka i proizvodna dostignuća kao i mogućnosti različitih oblika poslovne saradnje.

U toku trajanja sajma organizovat će se i međunarodna konferencija “Energa” u Hotelu Tuzla, koja ima za cilj da okupi aktere različitih i često suprotstavljenih interesa i pogleda na koncept razvoja energetike s ciljem postizanja konsenzusa o ključnim opredjeljenjima energetskih strategija i politika.

Međunarodna konferencija “Energa” traje do 12. juna, a Međunarodni sajam “Energa” okončat će se 13. juna u 14 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: