{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osnovano udruženje Halal industrije u Privrednoj komori FBiH

F
25.4.2015. u 16:43
54
80
Osnovano udruženje Halal industrije u Privrednoj komori FBiH
54
Osnovano udruženje Halal industrije u Privrednoj komori FBiH
Udruženje Halal industrije pri Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine osnovano je danas u Sarajevu, gdje je održana osnivačka skupština, saopćeno je iz ovog udruženja.
Udruženje okuplja više od 50 Halal certificiranih kompanija iz Bosne i Hercegovine.

"Artikulisat će i zastupati interese članica u odnosu na otvorena pitanja koja se tiču uređenja halal tržišta u našoj zemlji te otvaranja novih tržišta i realizaciju potencijalnih investicijskih projekata u BiH", ističu u Udruženju.

Navode da će u fokusu rada biti kreiranje pozitivnog privrednog ambijenta, edukacija, promocija i podizanje svijesti javnosti o važnosti halal kvalitete kako za proizvođače, davaoce usluga, tako i za distributere i kupce.

Udruženje će aktivno raditi na uspostavljanju međunarodne saradnje sa sličnim udruženjima i asocijacijama.

Za predsjednika Udruženja je na osnivačkoj skupštini izabran Adis Hasaković, a za potpredsjednike Merima Dževdetbegović i Nedžad Biberović.

U Odbor Udruženja kao glavni operativni organ su imenovani predstavnici kompanija: Klas d.d.Sarajevo, Vispak.d.d. Visoko, Akova Impex d.d. Sarajevo, Menprom d.o.o Tuzla, Meggle d.o.o. Bihać, Ledo d.o.o. Čitluk, Bosnet Group d.o.o. Sarajevo, Bimal d.d. Brčko, Brojler d.o.o. Sarajevo, GHB Invest/ SAHAF, BBI banka d.d. Sarajevo i Agencija za certificiranje Halal kvalitete BH.

"Osnivanjem ovog udruženja, Agencija za certificiranje Halal kvalitete je dobila jakog partnera za afirmaciju i razvoj halal industrije u cjelosti", rekao je Amir Sakić, direktor te agencije.

Potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić je istaknuo da je Komora prepoznala potrebu privrednika za osnivanjem ovog u regionu jedinstvenog udruženja te da je ono otvoreno za sve Halal certificirane kompanije.

Na osnivačkoj skupštini Udruženja podršku su izrazili predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Agencije za promociju stranih investicija FIPA te Vanjskotrgovinske komore BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: