Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bavili bi se mladi da je ekonomska stabilnost normalna. Problem je kada se uzmu krediti i podsticaji, valja to vraćati i opravdati kada se cijena jabuke počne obarati i proizvođači ucjenjivati. Vidjeli smo na šta ste malinare tjerali!
Al lupaju. Imam jabuke šljive kruške. Mraz sve uništio nije bilo za pojesti pa kako da se živi. Fino narod na delu kaže ne jede se torta od govana.
Moze se zaraditi, i 5 maraka je zarada
Selo hvali, u grad se privali. Ne može NATO više natjerati seljake koji su sa brda došli u gradove i pozapošljavali se po državnim frimama da se vrate kući na selo i uzgajaju jabuke. Kakav uzgoj, kakvi bakrači. Lijepa plata na budžetu,a imanje selu im dođe k'o vikednica.
Fino završiš neki fakultet (poželjno da bude društvenog smjera, jer oni sa završenim fakultetima iz bio-medicinskih ili tehničkih oblasti su već vani ili planiraju brz odlazak),i fino se učlaniš u neku stranku i ko gospodin živiš na budžetu a plata svakako kapa redovno od para kojima se vlasti zadužuju od MMF-a i Svjetske banke. Jednostavan recept; ili budžet ili se kupi odavde.
Pregazilo vas vrijeme. Ima normalan posao, uz manje truda, a duplo placen.
Mladi ne žele da zarade oni žele da se obogate a ne da preživljavaju sa minimalnom penzijom 😂
mladi su pekmez. ne ja0buke
U Austriji dodjes na pijacu i kupujes jabuke sa mirisom,nebitna velicina,okus se zna,domaca,kod nas na pijacama gotovo sve uvozno,nema mirisa,sjaji se i zna se da je iz Poljske ili sta ja znam,zbog toga kad je sezona odem na selo kod rodjaka kojima jabuka propada pa kupim sve,napravi se soka i sve drugo,nismo ni svjesni sta znaci domace.Svaka cast onima koji se bave ekoloskom proizvodnjom.
Starijima nije poslo za rukom, dok mladji NE VOLE JABUKE :D
nadji neku silikonjaru i plati joj dobru dnevnicu da prodaje, prodat ces taman trule bile, samo treba mašte, sve se može
prodaće ih pod mandarine da niko ne trepne haha 🤣
'Ima dovljno radne snage ali je nazalost na birou ?!?!?' 'Nasao sam 5-6 t sljiva i uzeo finih para' ?!? Ma hajte molim vas....
Kad bu znao da ce tako biti bar 10 god pa hajd al ovako ne isplati se rizikovat. Zbogom zohari
Jabuke, licno mislim da su orasi isplativiji, oni sto uzgajaju orahe u dzepovima super zive.....
Neka se ljudi bave branjem jabuka, dok vi svoje uhljebite u skupstine i vlade, dobro ste zamislili :)