Komentari (174)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hercegovački duvan je među najboljim na svijetu. Zamisli koliki mozak moraš biti pa da uništiš fabriku duvana koja pakuje najbolji duvan na svijetu. Ovi naši političari su stvarno neopisivi. Kako onda neko očekuje da ovi bilmezi vode ovu državu u pravom smjeru?
@HerrcegBosnaPonosna A nije i hdz s njima ruku pod ruku, jel? Ma nosi se u pi3du materinu koja te okotila gnjido vasljiva.
da nije Milorad Dodik kriv i za ovo...
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Kao rodjeni i rijetki mostarac koji je ostao u svom gradu, svjedocim cinjenici da se u ovaj grad dovukao sav sljam okolnih selendri koji su djelovali destruktivno, i unistili sve sto su mogli...prodali javna dobra za sicu, i nametnuli svoju kulturu zivljenja.
Isti ti su raskopali sve, od predionice do fdm, na zapadnoj strani soko, i mnoga preduzeca koja smo mi i nasi ocevi napravili jakima. FDM nije odgovarala ni FDS, a pogotovo Rovinju, koji mogu kreirati cijene kako znaju i umiju bez pogovora, a pusac ce uvijek dati zadnju marku za cigarete.
Sta hoces reci da ste vi "pravi" Mostarci bolji i sposobniji od "dosla" e pa grdno se varate... bola Konjicani i Nevesinjci vam haraju gradom, ljudi sposobniji, bolji radnici i sve od vas pravih brata...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ako je bila tabla od metala, onda su to cigani ukrali :D
Za 20 godina su imali uspješan RAD na UNIŠTENJU ili PROPASTI : Energopetrol, Šipad, Soko, UPI, Krivaja, Unis, Unionivest, Bosnalijek, Remontmontaža, Hidrogradnja, HEPOK, Alhos, Agrokomerc, Borac, TTU, DITA, BH Airlines .....oprostite što nije navedeno bar još 1.000. Na IZDISAJU: Energoivest, Gras, VIK, Zdravstvo, PIO/MIO, Aluminij, Željeznice FBiH, Željezara Zenica, Aida, Fortuna..... i da ne zaboravimo država BiH.
Kad je Hercegovcu najteze? Kad mu dobro rodi duhan a zena ide kod komsije da pusi.
Vrijeme ce pokazati da li ce slicna sudbina zadesiti i Fabriku duhana Sarajevo...
pa ćemo dobit strane cigare za 10 KM..al nema od te ljubavi ništa jer će duhan da ide ilegalno kao i dosad
Pitanje je vremena kada ce se i tome stati u kraj. Kada strani lobi nalozi inpekciji i UIO da rigorozno kontrolisu i uvode zabrane, nazalost postoji velika mogucnost da i ilegalno trziste bude unisteno, isto kao sto se unistavaju legalni domaci proizvodjaci akcizama i porezima.
Povecavaju porez na dohodak a zatvaraju fabrike? Ja znam da da je 2-2 uvijek 0, pa ga vi zovite kako hocete. Pa cak i kada u drzavi ostanu samo penzioneri, a sve sto moze pobjegne glavom bez obzira od mrake i bande, opet ce bit' "mir - mir - niko - nije - kriv".
Aksam sule ekonomisti s jbase sve...zato fabrika cigareta Rovanj razvaljuje...??Ciji je to interes bio ne treba mnogo biti pametan,,,,sto da proizvodimo i izvozima kad mozemo uvozit,,,
Morala je i ekipa oko Oručevića i kojekavih Lijanovića, Jerkovića, Ljuba, Tuba i sličnih govana nešto da pljačka.... EEE moj dobri Šefik Lojo se u grobu vrti kao ventilator šta ste napravili, hebo vam nacija sve glupo... A sad svi fino pred Narodnu Kuhinju po kupus - ako ima!!!
SDA fukara,i to ona s'dna kace iz podveleskih sela koja se dograbila lijepog Mostara
Zivili srbi hrvati i muslimani braca nase jedine domovine BiH
Proizvodili otrov za stanovnistvo, treba ih sve pozatvarati a ove sto profitiraju od toga u zatvor.
Popusili fabriku
Ovako će da završi i fabrika duhana Sarajevo. Samo što mediji ne smiju ništa da objave u vezi ove firme. Tamo se odigrava prevara stoljeća.
MI NISŠTA NE OBEĆAVAMO I TO UVIJEK IZVRŠAVAMO U POTPUNOSTI ! - Alan Ford, SDA i HDZ !!
Kad budu ovu ogradu na kilo prodavali valja se javiti pa kuću lijepo ograditi ... Il' je možda pametnije odmah počet krasti pomalo ... Dok dođe do licitacije braća će sve odnijet ...!!!
ovko ce i FDS u skorije vrijeme nasi bogalji bi o zvaku pokvarili
I neka je. U pusenju nije buducnost. Do 2030 vise niko nece pusiti. Zao mi je bivsih radnika, al neka traze drugi posao.
baš ko da ti Bakir puni glavu...
Fabrika je fabrika...proizvodnja je osnova razvoja,,,sta god da se proizvede naci ce trziste,,i uz fabriku zivi jos mnogo kooperanata....raznoraznih..