Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Telim se kako da kupim neku cetvorku staru 20 godina,skupljam tri godine,na pola sam puta...
Pola toga su kupili građani PREKO FIRMI, tako se izbjegavaju porezi, PDV.
Bez barem 2000KM mjesecnih prihoda nemoguce je razmisljati o kupovini novog auta. Npr za auto vrijednosti oko 30 hiljada treba idvojiti mjesecno cca 600KM otplate na 5 godina. Kako ce to finansirati bracni drugovi ako rade za neki prosjek od 600KM... nema sanse. Prosjecni stanovnik BiH sanja polovnog audija starog 5-6 godina. Nazalost.
Kupuju na firme, jer kod nas jos nije regulisan zakon kada koristis privatno auto koje je u vlasnistvu firme, moras da platis porez na to i gorivo. U svim zemljama EU se placa porez samo kod nas ne. Ali kod nas i da se placa porez na to, to bi Dzaferovic, dodik i slicni njima preusmjerili u vlastite kasice prasice!
najjače mi je kako se glupi novinar ograđuje od potencijalno pozitivne informacije da se slučajno vijest ne bi iskoristila u pozitivnom kontekstu... "zvuči optimistično, IPAK...nije" To znači da urednici tj. vlasnici NAREĐUJU novinarima da se sija beznađe i pesimizam.
Ni ta trećina nisu građani nego seljaci koje je stranka dovela u situaciju da mogu kupiti novo auto
a i tu jednu trecinu kupili sebi privatno vlasnici firmi. tako da manja carina na nova vozila ce samo povecati dodatno ionako veliki jaz izmedju bogatih i siromasnih. Velika vecina nas ne moze kupiti novo vozila jer me igra nam ulogu bilo ono 22000 ili 20000
Kupio sam pasata 100.000 hiljada preso 2004 1.9 TDI godiste sve orginal na njemu. iz Njrmacke Dedo Adolf ga vozio neki. za 2000 eujra
Bosnjo je uvezao 10.000 Golf 2 sa predjenih 800.000km
Sve preko 20k je preskupo za naš narod. Skupo je i 15k ali opet se nekako na kredit može.
DVIJE TRECINE ZA UHLJEBE