{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obustavljen transport rude ka Zenici

S
23.5.2014. u 14:33
0
4
Obustavljen transport rude ka Zenici
0
Obustavljen transport rude ka Zenici
Rudnik "ArcelorMittal" Prijedor obustavio je otpremu željezne rude prema partneru "ArcelorMittal" Zenica zbog prekida željezničkog saobraćaja, a proizvodnju rude sveo na minimum zbog popunjenih skladišnih kapaciteta, saopšteno je danas iz ovog preduzeća.
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je da je Vlada naložila sanaciju oštećene pruge i da su "Željeznice Republike Srpske" u pregovorima s izvođačima radova.

"To nam je u ovom trenutku jako bitno da bi profunkcionisao ArcelorMittal Prijedor. I to se radi hitno i mislim da će ovih dana biti sanirana pruga i da će se moći vršiti prevoz rude odavde iz Prijedora", rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru.

On je dodao da je riječ o elementarnoj nepogodi i velikim oštećenjima, gdje su potrebni veliki zahvati i veća finansijska sredstva, a da sve to prevazilazi kapacitet samog preduzeća ili lokalnih organizacija i institucija.

Do prekida pruge došlo je u Kostajnici kod Doboja u dužini od 250 metara, kao i mjestima Prisoje i Kulaši u dužini od po 50 metara.

"ArcelorMittal Prijedor" uputio je ljudstvao i mašine put Doboja da bi pomogli kolegama u rekonstrukciji pruge, a počela je priprema i isporuka 2.000 metara kubnih kamena ka Doboju iz kamenoloma Drnovača nad kojim, takođe, eksploataciona prava ima ovaj rudnik.

Iz rudnika u Omarskoj mjesečno se prema Zenici otprema oko 160.000 tona rude, a otprema rude prema partnerima u Poljskoj i Češkoj odvija se po planu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: