{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljeni tenderi "teški" 16 miliona KM i konkursi za 94 nova radnika

N
22.4.2014. u 13:21
29
35
Objavljeni tenderi "teški" 16 miliona KM i konkursi za 94 nova radnika
29
Objavljeni tenderi "teški" 16 miliona KM i konkursi za 94 nova radnika
Državna kompanija Elektropreno“ raspisala je prvih pet tendera za nabaku opreme za elektromrežu u Bosni i Hercegovini.
Prema javnim objavama na internet stranici ove kompanije još 14. aprila raspisani su tenderi ukupne vrijednosti veće od 16 miliona maraka.

Nakon nekoliko godina potpune blokade rada državne kompanije, zbog koje se na računima akumiliralo više od 300 miliona maraka sredstava namijenjnih za investicije, Elektroprenos je sa novom upravom počeo funkcionirati.

Raspisana je nabavka značajne količine opreme, prekidača, trasformatora i drugog, a koja će, kako se očekuje, biti ugrađena u revitalizaciju elektroenergetske mreže. Prema objavljenim tenderima, domaće kompanije koje se prijave imat će i preferencijalni tretman u skladu sa važećim propisima.

Uz tendere za nabavku opreme Elektroprenos je raspisao i nekoliko konkursa za zapošljavanje, radnika sa iskustvo i pripravnika. Ukupno će zaposliti 94 nova radnika u 10 konkursa u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Od toga je 52 pripravnika i 42 na neodređeno vrijeme. Traže se inžinjeri, pravnici i ekonomisti, monteri, građevisnki tehničari, bravati itd, prenosi NAP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: