{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novim autoputem od Banje Luke do Doboja za sedam KM

S
SRNA
9.11.2018. u 16:19
56
69
Novim autoputem od Banje Luke do Doboja za sedam KM
56
Novim autoputem od Banje Luke do Doboja za sedam KM
Vlada Republike Srpske usvojila je danas uredbu kojom se utvrđuje visina putarine za korištenje autoputa po klasama vozila, način i sredstva plaćanja putarine, kao i mogućnost za određivanje nižeg iznosa putarine za pojedine korisnike.
Prema ovoj uredbi, putarina se za otvoreni sistem naplaćuje po klasama vozila, za izgrađenu dionicu autoputa Banja Luka - Bosanska Gradiška na naplatnom mjestu Jakupovci i iznosi 2,5 KM za putničke automobile bez prikolice, odnosno prvu klasu vozila.

Putarina se za zatvoreni sistem naplaćuje po klasama vozila za izgrađeni autoput Banja Luka - Doboj, na naplatnim mjestima Mahovljani, Laktaši, Drugovići, Prnjavor i Kladari, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

U saopštenju se dodaje da cijena putarine po zatvorenom sistemu zavisi od dužine pređene dionice i da za putničke automobile, odnosno vozila prve klase iznosi za pređenu dionicu od Banje Luke do Prnjavora četiri KM, odnosno za dionicu od Banje Luke do Doboja sedam KM.

U iznos putarine uračunat je PDV, a putarina se može plaćati u KM i efektivnim stranim novcem, gotovinskim plaćanjem, pretplatom i bankovnim karticama.

"Putarinu je moguće plaćati i putem uređaja za automatsko plaćanje putarine (TAG uređaj), a cijenu ovog uređaja, kao i popuste predviđene za korisnike ovakvog vida plaćanja određuje Javno preduzeće `Autoputevi Republike Srpske`", pojašnjava se u saopštenju.

Tekst Uredbe o visini putarine sa istaknutim cijenama putarine po dionicama i klasama vozila dostupan je na sajtu Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske u sekciji "Drumski saobraćaj".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: