Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
daj se više makni sa političke scene da ne gledamo tu glavu gorile!!!
Fadile ...mars sto dalje od Tuzle ...dosta i tvog pljackanja zajedno sa SDA....SDA treba istjerati iz TK
zar ovaj blok nije napravljen još? zar nije SDA izjavila prije 4 godine početak njegove izgradnje ? I tad su bili izbori, a novi dolaze...SDA mijenja slogan iz "Narod zna" u "STOKA KONTA DA ZNA"
Bio bi da Ustaski ministar odnosno ministarka ne blokira ulaganje pare koje su vec na racunu. Njima i jeste cilj da se energetska kriza.
vrati lovu kirlinskog duga smradu jedan lazljivi
i nek pozdravi sve tri zenske doma
Block 7 grade od 2003 tuga jbt
Termoelektrane i citavi rudnici se ZATVARAJU po Europi a ne grade i otvaraju. Te iste pare ulozene u solarnu i vjetro-energiju te baterije za balansiranje bi se isplatile same od sebe i ukinule bi potrebu za elektranama na ugalj. Plus bi stvorile nova radna mjesta, elektroproizvodnu mrezu ucinile distribuiranom, snizile troskove elektrodistribucije i time i struje, sacuvale postojece resurse... i to sve uz bonus cisceg zraka i zdravije okoline.
Ako se zatvaraju, zašto se pravi TE Šoštanj u Sloveniji, snage 779 MW???
ne lupetaj...
Ja divljačke face
💚💚💚 SDA 💚💚💚 ŠEFIK DŽAFEROVIĆ 💚💚💚 SDA 💚💚💚 💚💚💚 SDA 💚💚💚 ŠEFIK DŽAFEROVIĆ 💚💚💚 SDA 💚💚💚 💚💚💚 SDA 💚💚💚 ŠEFIK DŽAFEROVIĆ 💚💚💚 SDA 💚💚💚 💚💚💚 SDA 💚💚💚 ŠEFIK DŽAFEROVIĆ 💚💚💚 SDA 💚💚💚 💚💚💚 SDA 💚💚💚 ŠEFIK DŽAFEROVIĆ 💚💚💚 SDA 💚💚💚
dudlajte nam Hasimagu vi iz SDA
do 2028 god trecju se sve termoelektrane u europi zatvoriti,a ovi hoce graditi blok
prno sam od smijeha
ovoliki riječni potencijal u BIH možemo svi živjeti od prodaje struje samo trebamo nekoga da nas pravilno uputi a ne ove nesposobne idiote
Ne. To je cista iluzija. Rijeke u BiH cak ni tamo gdje imaju brane, tipa Neretva, nemaju dovoljno akumulacija. Sjeti se onih prica o presusivanju Neretve i pomoru ribe skoro svake zime - jer se potrose akumulacije. No bez problema bi mogli novac zamisljen za tracenje u termoelektrane mogli uloziti u sunce-vjetar-baterije sisteme. Na za zivot od toga, jer je ikom s imalo mozga jasno da je struja danas jednokratni trosak, kao zidanje zgrade. No mogli bi imati dzabnu struju. I cist zrak.
fadile, uzmi ubij pa se pistolj
Blok 7 nije projekat Fadila Novalica. Taj projekat je u pripremi od 2010 godine. Dvije vlade i dvije Federalne skupstine na njemu rade vec 8 godina, pa je krajnje vrijeme da pocne da se gradi. Ekoloski bi to za Tuzlu znacilo isto kao kada biste vi u svom domu zamijenili stari kotao za grijanje koji trosi "banovicki" ugalj i ubacili nov novcat "ECO KOVAN" na pelet.
Problem je sto je u tom periodu dok vlade vrte palceve, cijena "alternativnih" izvora energije spala na "udaraju ko nece". Cijena po 1Watu je 0.14$. https://pv.energytrend.com/pricequotes.html Sto znaci da kad bi tih milijardu i po koje hoce da skrse u blok 7, za proizvodnju 450 MW struje, otisli i kupili solarne ploce, uzeli bi 6,716,714,285 Wati struje (12V DC). Tj. Oko 6716 MW. Tj. Konvertovano u 220V AC oko 348 MW. Jeste manje, ali je bez miligrama smoga i cadji.
@wildbillklixon97 A to je ovako, ugrubo racunica. Bez balansiranja hidro-pumpane proizvodnje, preostalih elektrana, ugradnje baterijskih elektrana itd. Plus, mozes dodavati kapacitet svake godine, volja ti po kilowat volja po megawat. Mozes polako ugasiti postojece blokove, dodajuci cistu, ekolosku, struju da ih zamijeni. Ostaviti na kraju sve da radi samo kao kotlovnica za gradsko grijanje - a onda zamijeniti i to grijanjem na struju prosto dodajuci jos solarnih ploca i vjetrenjaca.
Jos samo kada bi nam objasnio zasto zuri da to zavrsi u zadnjim danima mandata Vlade... Mozda da nas stavi u drustvo sa Svedskom koja "trenunto gradi termoelektrane" ili mozda iz negog drugog (licnog) razloga. Usput, koga interesuje, moze pogledati kako Svedska porizvodi elektricnu energiju na ovom linku: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_power_stations_in_Sweden
izvini fadile...ti izgradio ceste a ova raja ih ne vidi....:)