{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemačka i bh. kompanija započinju milionski projekt u Mostaru, zaposlenje za 150 radnika

30.4.2014. u 09:23
15
27
Njemačka i bh. kompanija započinju milionski projekt u Mostaru, zaposlenje za 150 radnika
15
Njemačka i bh. kompanija započinju milionski projekt u Mostaru, zaposlenje za 150 radnika
Jedna od vodećih njemačkih firmi za proizvodnju vapna SCHAEFER KALK Gmbh & Co i kompanija BFS iz sastava grupacije Stanić, započinju novi proizvodni projekt vrijedan 30 miliona eura, a najavljeno je otvaranje novih 150 radnih mjesta.
Kako je saopćeno iz Stanić Group, cjelokupna proizvodnja bit će izvezena na tržišta Afrike, Azije i Evropske unije (EU).

Cijeli ovaj projekt predstavljen je predstavnicima Privredne komore Njemačke
prilikom njihovog službenog posjeta Stanić Group u Kreševu, a direktor Alexander Mardian obećao je maksimalnu pomoć u realizaciji projekta.

Upravljačke strukture Mostara, dodaju iz spomenute grupacije, rade na užurbanom pripremanju dokumentacije za izdavanje potvrde oko uzimanja probnih količina kamena vapnenca, nakon čega će u pogonima BFS-a u Kreševu biti izvršena probna proizvodnja.

"Sve dosadašnje analize koje smo napravili pokazuju zadovoljavajući kvalitet kamena na pomenutoj lokaciji. Zbog toga su BFS i SCHAEFER KALK uputili pismo namjere Gradu Mostaru za izgradnju tvornice vapna. Grad Mostar odabran je zbog blizine Luke Ploče budući će kompletna proizvodnja biti izvezena preko te luke na afričko i azijsko. Također, izvozit ćemo na tržište EU. Iskreno se nadam da će fomalno-pravni dio od strane Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona biti završen u što skorije vrijeme kako bi se mogla izvršiti industrijska proba u vapnari Kreševo, a isto tako i pripremati dokumentacija za izgradnju nove vapnare", izjavila je direktorica BFS-a Sanela Kozadra, saopćeno je iz Stanić Group.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: