Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MI TREBAMO IZVOZITI ZA RUSIJU ? SAMO STA ? STA TO PROIZVODIMO U KOLICINAMA KOJE SU DOVOLJE ZA VELIKO RUSKO TRZISTE. HA HA HA
...do sada, rusiju niko nije porazio, ni vojno ni ekonomski...tako da...
i nikad nece
Ni ne treba. Rusija uvijek sama sebe porazi. U 100 godina im se 2 puta urušavala država. Pametnome dosta.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mi trebamo poceti izvoziti u Rusiju. Ovo je velika sansa za nase firme.
Danas se vrlo brzo mjenja ekonomska slika svijeta, gotovo na dnevnoj osnovi. Ekonomska moć svijeta seli na istok, u regione koji imaju jeftinu radnu snagu i proizvode za cijeli svijet. To su Indija i Kina. Amerika i Evropa posustaje u toj trci. Rusija se nelogičnim potezom EU praktično, priključila ogromnom istočnom tržištu koje oskudjeva samo u energentima i određenim prirodnim resursima a koje ima Rusija. Stvara se istočni ekonomski div koji će ameriku i evropu gledati samo kao svoje turističke destinacije.
Nemaš veze s vezom. Svi su oni samo sljedbenici iste ekonomske paradigme i modela koji su na zapadu prožvakani u prošlom stoljeću. Nemaju, zasad, ništa svoje, originalno i svjetski bitno. Još uvijek breakthrough proizvodi, tehnologija, know-how, patenti i najviše investicija kao i sve ostalo dolazi sa zapada. Azija sako proizvodi ono što se na zapadu smisli. Dakle zapad je dizajner, a oni samo šnjaderice koje to skroje. Visoke stope rasta nisu ono što vama izgleda kao neka velika revolucija. Naprosto do jučer su imali nikakkve stope rasta, pa suim sadašnje upravo zbog toga visoke. Jer ako si jučer imao jedno auto, pa sutra kupio još jedno to je rast od 100%, ali i dalje imaš auta što je pu o manje od nekoga tko ima 10, pa je kupio još jedno i ima rast od 10%.
grad na drini pa budala si ti a ko ne kontas da ti kinezi puse englezima koji su kupili taj hong kong i da su kolonija tih istih engleza vec nekoliko stoljeca . a sto se tice francuza upravu si al zato imaju jelovnike i na drugih 20 jezika mimo ruskog