Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Boga mi najvise, KLADIONICE!
Dzesi Kikseru Mudzahide
kikseru imal pacova na alipasinom
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Imamo vise doktora nauka, nego vodoinstalatera
Tako je
Od 15 odrržanih privatnih književnih susreta JASMINA IMAMOVIĆA zvanog FARAON Cum grano salis u Tuzli, 12 pisaca izvan BiH je dobilo nagradu.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FUJ............
Evo ja, imam prostor, imam znanje, iskustvo i sve uslove, treba mi samo za masine pa da pokrenem auto-mehanicarski servis, mozda zaposlim nekoga da radi samnom i tako to...ali kad sam vidjeo da za 50 hiljada kredita (koliko bi kostale sve masine) mora da vratim 120 hiljada, neka hvala...
Vjerujem ti :) sve je to super kada se razgovara ovako, ali opet se vracamo na temu "drzava", nema podsticaja, ne trazim da mi daju pare za dzabe, ali brate, kolju kamatama, jedan mjesec nemoj da vratis ratu eto ih po stvari....pricam u globalu, naravno da ima tu svakojakih sitnica, moze se sve realizovati kad se hoce, i ja sam hvala Bogu na dobrom putu da to uradim, ali bez oslonca na drzavu. I kad bude sve kako treba, kada se bude radilo, eto ih po njihov dio, daj za ovo doaj za ono ....
Delink ocito nisi upucen. Evo daju naste opstine po 10 hiljada ali zna se ko ih dobije, drug u Hrvatskoj je dobio nesto nepovratnog kredita, a drugi je dobio uz minimalnu kamatu.
Lezi hljebe da te jedem = Bosanska politika Kad citas komentare na klixu, reko bi covjek bjeda, pola drzave nema hljeba da jede, izadjes u carsiju/grad, nargila barovi - check; birtije - check, klubovi - check; kladionice - check ... Znaci da se ima, cim se moze. Ispricavam se onima koji stvarno nemaju, ali zelim samo da ukazem na paradox vecine ovih kiksera u Bosni i Hercegovini.
Ma oni koji nemaju, ne sjede sigurno na klixu.
Treba njima majstora da rade za 370 KM Mjesecno.
EVO STA ABDULAH SIDRAN PIŠE O NACELNIKU TUZLE, MECENI „BINGA“ Građanima Tuzle je poznata činjenica da je njihov prijeratni, ratni i poratni općinski sekretar a današnji gradonačelnik Jasmin Imamović jedan od prvih Tuzlaka koji je, takoreći odmah po početku agresije na BiH, maja/juna 1992. godine, oteo stan sugrađanki nebošnjačke nacionalnosti. Sudski spor u vezi sa tim ‘predmetom’ došao je do Strazbura i njegov ishod nije neizvjestan. (Pogledati: http://tuzlalive.ba/dani-2012-godine-nacelnik-jasmin-imamovic-vec-19-godina-nezakonito-zivi-u-mom-stanu-20465/) Da sam za tu činjenicu saznao pravovremeno, sa dotičnom personom ne bih se ni rukovao, a kamo li gradio prijateljstvo! Naravski, ako je neko spreman u okolnostima rata baviti se otimanjem tuđih stanova – njemu je i najkrupnije laganje – sitnica. Pune tri godine svjesno i smišljeno laže – i plaća novinare da njegovu laž umnožavaju i šire! – da je sukob između nas dvojice uzrokovan mojom ‘ljutnjom’ što je iz konkurencije za nagradu MS 2012. godine eliminisan moj roman ‘Otkup sirove kože’. Laže ko pas! Protiv voluntarističkog načina ‘rada’ i potpune pravne i proceduralne neuređenosti poslova u vezi s tom nagradom – ja sam se pobunio tri godine ranije, 2008/2009. godine! – saznavši za sramotnu eliminaciju iz konkurencije za nagradu MS genijalnog romana ‘Vječnik’ bosanskog pisca Nedžada Ibrišimovića. Polemika o tome u dnevnom listu ‘Oslobođenje’ trajala je dva mjeseca, decembra 2008. i januara 2009. godine. Nikakav moj roman nije postojao, niti sam znao da će postojati! Naravski, ako neko sve svoje veze i prijateljstva gradi i njeguje isključivo iz vlastitih karijerističkih pobuda, kalkulacija i ambicija – kao što to oduvijek čini J. Imamović – onda to i nisu stvarna prijateljstva. Kvarni partner u tome odnosu ne može ni znati kad je neko od njegovih ‘prijateljstava’ počelo, a kada završilo. Tako ni Imamović ne zna da je prekid našega prijateljstva započeo mnogo ranije, nakon što su se pokazale uzaludnim moje višekratno izrečene molbe da me oslobodi verbalnog maltretiranja u obliku neprestanog hvalisanja vlastitim švalerskim podvizima! To se nije dalo izdržati! Manijakalni hvalisavac nije se libio među imenima svojih ‘žrtava’ pominjati i imena pojedinih članica njegovoga žirija za književnu nagradu MS! Da je barem u tome bilo ikakvog pripovjedačkog šarma, elegancije ili humora! Nego ništa: okice koje škilje i jezik koji katkad oblizne usnu dok preko nje prebacuje gadarije. Ako mislite da je ovo kraj i da se ružnije od ovoga ne može ni zamisliti – prevarili ste se. Nažalost. Pohvalio mi se, jednog popodneva u mome stanu u Sarajevu, u ulici Marsela Šnajdera 9 – da je nedavno ‘sredio’ i kćerku jednog našeg zajedničkog prijatelja. Ostavljam da sami nađete ime za takav ljudski materijal.
Gdje je ovo, ove 2 slike? Koje mjesto,naselje?
Haveru,sta se pusilo danas..gdje su ti dvije slike oko moje?..
Kod Bošnjaka ništa novo...samo daj lahke zarade preko preprodaje. Trgovina i kafić su idealna prilika za to.
Pročitao sam ja članak i znam o čemu pišem. RS i B Luka su puni Bošnjaka, jedni idu u džamiju, drugi u pravoslavnu, a treći u katoličku crkvu. Za ove Sejdićeve i Fincijeve karinaše ne znam nit me interesuje.
U Republici Bosni i Hercegovini nema srba......ima samo bošnjaka islamske, pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti....nisi ti mene, izgleda, dobro shvatio.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U Holandiji kad 15 do 6 predvece narucis kafu, konobar ti donese kafu i kaze da kafic se zatvara u 6. U doslovnom prevodu da je isrknes sto prije i razgulis. U nas niko ne radi, a svi gradovi prave ruznu sliku sa punim kaficima vascijeli dan, gdje se esspreso razvlaci 2 sata, sa obaveznim nekim najnovijim kineskim dupljakom na hastalu. Kafici puni, auta na ulicama bolja nego u nekom evropskom gradu (dvice malo kvare prosjek :D). Osjeca se nedostatak i Konzuma i Binga, trebalo bi bar da ih ima duplo. :D Izgleda Bog je davno digao ruke od ove zemlje. Samo nek komsija vidi da se ima najbolje, sto bi rekla novija bosanska poslovica. :)
najednostavnije kafic otvoriti, al ih dosta brzo i zatvore, a sta ce, dodju pa naruce jednu kafu , ispijaju po dva sata, slabo sve to. Nema nista od tog biznisa , raja nema para.
Tako je to kad je većina naroda obična lenčuga..
Najbolje da otvorite agencije za lobiranje i savjetovanje precjednika Mileta! Siguran poso i plata, pa i ako nemate sta bogzna da mu savjetujete, osim npr. recepta za kisellenje kupusa!
Nikad više nije trebalo kvalitetnih majstora. Ovoga ljeta, ptivatno mi je trebalo više majstora i mnogo sam se razočarao u njihovu stručnost. Počet ćemo majstore uvoziti!
Pitaj Baketa za dobrog majstora!
A Bake ce ti licno otvorit sef, ako si zaboravio kombinaciju!
Nista bez zanata jarane moj
Zanat ti je zlato jarane!