Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako se ostvari biti ce super ali se i nadam da nece biti ono: Njemacka firma koja ce zbog relativno niskih troskova imati dobar profit ali ce plate biti i dalje Bosanske.
Nebih da prejudiciram,ali predhodna iskustva su se pokazala veoma losa,jer ti strani investitori su nasli pogodno tlo za manipulaciju i jeftinu radnu snagu,a domaci politicari su im to dopustili i onda se hvale sa nekim rezultatima a sve preko leđa radnika,i umjesto da bude vijest za naslovne,ovo je samo jos jedan spin.
Bosna mora iskoristiti ove stvari. Deglobalizacija nam polako slijedi, tzv on shoring. Pa za Njemacku firmu je bolje da proizvodi u Bosni nego u Indoneziji, to su sada ova zbivanja pokazala. Imamo i dalje jeftiniju radnu snagu nego u EU, imamo jeftiniju el.energiju nego u EU, i to jednostavno moramo iskoristiti.
Kada malo proguglate firmu koja dolazi vidite da je na svim mjestima gdhe je kvalitetna jeftina radna snaga
Kako kažu radi se o otvaranju fabrike za 2.000 radnika, Ilijaš je idealan za to jer imali bi pored Ilijaša jeftinu radnu snagu iz Breze i Visokog. Infrastruktura dobra tu je autoput i naravno željeznica. Taj nacelnik treba im dati sve sta traže nek se otima za njih.
Hebo vas švabo, pomozite našim firmam, ali malim firmma Akife, koje ti pune buđet i ostavljaju poreze i dobit u BiH Nemoj samo Fazumu, Durmiću, Haliloviću, ima Ilijaš još firmi kojima treba pomoći.
Pustite braćo Muslimani. Kolonija smo
Evo fabrika. Slabo komentara nešto? Samo kad je pljuvati “šta će nam džamije, napravite fabrike…”
Bravo Ake majstore