Kapitalan projekat
9

Načelnik Ilijaša Akif Fazlić ugostio predstavnike njemačke kompanije koja želi graditi fabriku

S. G.
Foto: Općina Ilijaš
Foto: Općina Ilijaš
Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, danas je u svom kabinetu ugostio potencijalne investitore iz njemačke kompanije "Draxlmaier group", koji su pokazali interes za izgradnju fabrike.

Radi se o kompaniji koja je jedan je od 100 najvećih svjetskih proizvođača u automobilskoj industriji, a posluju na više od 65 lokacija u preko 20 zemalja.

Kompanija je osnovana u Njemačkoj davne 1958. godine, a sada zapošljava oko 75.000 ljudi širom svijeta.

Načelnik Fazlić je skupa sa svojim saradnicima prezentovao investicijske mogućnosti Općine Ilijaš, sa posebnim osvrtom na stanje u oblasti tržišta rada.

Također, investitor je upoznat sa raspoloživim poticajnim programima ove lokalne zajednice, te eventualnim poticajima viših nivoa vlasti.

Općina Ilijaš je izrazila spremnost potpune podrške investitoru, radi realizacije prezentirane investicijske namjere od strane predstavnika kompanije u smislu preuzimanja obaveze izgradnje pristupne saobraćajne i komunalne infrastrukture.

To će biti predmetom partnerskog dogovora na fer osnovi, uz uvažavanje objektivnih potreba investitora sa ciljem pomoći u realizaciji izuzetno značajne investicije za općinu Ilijaš i širu društvenu zajednicu.