Modernizacija
85

Na Ilidži počela gradnja zatvorene pijace po ugledu na centar na Otoci

I. P.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na Ilidži su počeli radovi na gradnji nove zatvorene pijace na prostoru koji su donedavno zauzimale stare tezge. Investitor je Mrkulić Company, a radovi bi trebali trajati do početka 2020. godine.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno iz Općine Ilidža, uklanjaju se privatni boksovi na privatnoj zemlji, a gradit će se objekat koji će biti reprezentativan za tu oblast i po urbanističkim je planovima.

"U toku je izrada dokumentacije i pripremni radovi te nema nikakvih smetnji da se izda potrebna dokumentacija", potvrđeno je iz Općine Ilidža.

Kontaktirali smo i predstavnike investitora, vlasnika zemljišta. Predočeni su nam planovi i inspiracija za gradnju boljeg rješenja za ilidžansku pijacu.

"Želimo da uredimo Ilidžu i to područje kako bismo omogućili ljudima jednu pijacu po uzoru na onu na Otoci. Želimo olakšati rad i kretanje ljudi pijacom te stvoriti bolje uslove. Također, bit će izgrađen i parking prostor, jer u samom centru Ilidže to je prijeko potrebno", objašnjeno je.

Zbog činjenice da su uklonjene stare tezge, pijaca je privremeno premještena na parking kod zgrade općine. Radnici pijace će tu provesti nekoliko mjeseci dok objekat na staroj lokaciji ne bude završen.