Privreda
48

Mostar bogatiji za još jednu Bingo poslovnicu

Piše: A. B.
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Grad Mostar od danas je bogatiji za još jednu Bingovu poslovnicu površine 2.500 metara kvadratnih koja će zasigurno zadovoljiti sve potrebe kupaca.

Uz stotine prisutnih građana, vrpcu je svečano presjekao gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

"Danas je najveće zadovoljstvo ljudi prije svega onih koji su dobili ponovo posao, a s druge strane mislim da je i zadovoljstvo građana što imamo jedan objekat koji je u posljednje vrijeme bio prazan i koji je predstavljao neku vrstu opasnosti. Izuzetno sam počašćen što sam presjekao vrpcu nove poslovnice. Bingo je u BiH prije svega poznat kao trgovački lanac koji preferira domaću proizvodnju u svojim trgovinama, s veoma prihvatljivim cijenama", kazao je Bešlić.

Nova Bingova poslovnica s bogatim asortimanom voća, povrća, prehrambenih i ostalih proizvoda zasigurno će udovoljiti svim ukusima i željama. Tatjana Paunoski, službenica za odnose s javnošću Binga, kazala je da je ovo 166. poslovna jedinica.

"Ova nova jedinica smještena je u samom centru grada na šta smo jako ponosni i stoga je i dobila naziv Plus. Plus za Bingo znači valerija okusa, širok asortiman, ali po Bingovim cijenama. Ovo je jedan novi ugođaj s elegantnijim policama i rasvjetom, što predstavlja poseban ugođaj kupovine. Što se tiče zaposlenika, ovdje je zaposleno 50 novih radnika, pri čemu je primljen određeni dio radnika iz Tuša, a raspisan je i dodatni konkurs za prijem radnika", dodala je Paunoski.

U narednih mjesec dana planirano je otvaranje još četiri nova objekta, a do kraja godine prema planovima otvorit će se ukupno šest novih poslovnica.

Nova Bingo poslovnica bit će otvorena već sljedećeg petka u Tuzli. Nakon toga predviđeno je otvaranje u Ugljeviku, Prnjavoru i Sanskom Mostu i Trebinju. Neizostavan dio svečanosti bile su promocije i degustacije, poklon paketi ali i odlični popusti, koje su pripremili s posebnom pažnjom.