Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao Saudija ce nesto dogovarati bez Amera haha
Aja taman konto kupit volvo 2 hiljade kubika al' tko če izdurat pa to nahranit
ameriko pomagaj. necu moci za cenera ni do carsije
Znači da uređenje tržišta nafte nije FATAMORGANA već za nas siromašne je to FATAM_ORGANA.
.umene se rođak zove Rijad i ja kad ga hoću zovnut kažem : " Rijadeee , Rijadeee , Rijadeee .......a on će na to :..." ama šta je ba .......šta vičeš ..bolan "................:)))
Ova vijest je dobra tek toliko što potvrđuje sve one natpise u posljednjih godinu dana o ekonomskim problemima s kojima se ove dvije zemlje susreću. Prihodi od nafte i gasa čine 52% ruskog i 92,5% saudijskog državnog budžeta. Saudijska Arabija ima nešto veće rezerve novca i zlata ali ih ubrzano troši, kao i Rusija svoje. S obzirom da i jedni i drugi financiraju neke vrlo opasne političke i vjerske pokrete u Evropi (vehabije, ultradesničari), dobro je da imaju što manje novca.
samo što ti ne pratiš vijesti, ruske rezerve rastu.
@haos1 https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_foreign-exchange_reserves_%28excluding_gold%29 Pogledaj u "View History" starije liste. U julu 2013. imadoše 470 milijardi dolara a u martu 2016. 328 milijardi. Potrošili su 140 milijardi za nepune 3 godine. Saudijci 160 milijardi u istom vremenskom razdoblju.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
قُل لِمَنِ الْأَرْضُ وَمَن فِیهَا إِن کُنتُمْ تَعْلَمُونَ Upitaj: "Čija je Zemlja i sve ono što je na njoj, znate li?" (23:84) سَیَقُولُونَ لِلَّهِ قُلْ أَفَلَا تَذَکَّرُونَ "Allahova!" - odgovoriće, a ti reci: "Pa zašto onda ne dođete sebi?" (23:85)
قُلْ مَن رَّبُّ السَّمَوَاتِ السَّبْعِ وَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ Upitaj: "Ko je Gospodar sedam nebesa i ko je Gospodar svemira veličanstvenog?" (23:86) سَیَقُولُونَ لِلَّهِ قُلْ أَفَلا تَتَّقُونَ "Allah!" - odgovoriće, a ti reci: "Pa zašto se onda ne bojite?" (23:87)
Bilo bi super da si stavio i ruski prevod :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)