Veliki korak za kompaniju
751

Monetize Ad obilježava otvorenje poslovnice u Tuzli: Besplatno piće za sve posjetitelje objekta "Zmajevo srce"

Monetize Ad, poznata kao brzorastuća kompanija na polju digitalnog marketinga, u ovoj godini je otvorila nekoliko poslovnica sa više stotina radnih mjesta, a prva filijala u BiH, osim u Sarajevu, zvanično će biti otvorena u ponedjeljak, 10.07.2023. godine u Tuzli. Ova ekspanzija predstavlja veliki korak za kompaniju, ali i za lokalnu zajednicu kojoj će donijeti brojne prednosti.

U skladu s tom vizijom, kompanija je uspostavila snažno partnerstvo s inspirativnim klubom "Zmajevo srce" u Tuzli, u kojem su radno angažovane osobe s Downovim sindromom i drugim invaliditetima. Na dan otvorenja nove poslovnice, Monetize Ad će organizovati posebnu promociju u kafiću, gdje će sve posjetitelje tokom cijelog radnog dana dočekati besplatno piće.

Napominjemo, ugostiteljski objekat "Klub Zmajevo srce" je u skorije vrijeme bio pred zatvaranje, a kroz takvo stanje, zbog nedostatka podrške, prolazi i trenutno. Zatvaranje je najavljeno početkom jula.

Ova inicijativa nije samo gest ljubaznosti kompanije, već je simbol predanosti inkluzivnosti i podrške osobama s posebnim potrebama. Kroz ovo partnerstvo, kompanija želi pokazati da je poslovni uspjeh i društvenu odgovornost moguće spojiti.

"Misija naše kompanije je uvijek empatija i ljudskost. Trudimo se biti maksimalno ažurni na humanitarnom planu, a kada smo saznali da ugostiteljskom objektu s ovakvom pričom prijeti zatvaranje, došli smo do ideje da pružimo podršku i time podstaknemo Tuzlake i Tuzlanke na nastavak njegovanja ovakve inicijative", poručuje Ajdin Brković, osnivač kompanije.

Nova poslovnica u Tuzli, koja će za početak otvoriti jedan od sektora Call centra na domaćem jeziku, ima iznimnu važnost, jer će priliku za zaposlenje dobiti približno 100 osoba. Ovo otvaranje pruža izvanredne mogućnosti zapošljavanja lokalnom stanovništvu i pridonosi ekonomskom razvoju regije i kantona. Kompanija je odlučna u svojoj misiji podrške lokalnom stanovništvu i jačanja lokalnog gospodarstva kroz otvaranje novih radnih mjesta.

"Radujemo se otvaranju poslovnice upravo u privrednom centru kakav je Tuzla, jer apsolutno ima potencijala i opet se držimo one naše parole da svi zaslužuju priliku za ostanak u Bosni i Hercegovini, kao i da pokažu odgovornost i dužnost doprinosu razvoja kompletne slike na tržištu rada u našoj državi", kaže Mersad Vejzović, suosnivač kompanije Monetize Ad.

Monetize Ad vjeruje u ulaganje u ljude i njihove talente, te će nova poslovnica u Tuzli omogućiti mladima da se pridruže uspješnoj kompaniji i doprinesu njenom daljnjem rastu. U narednom periodu, Monetize Ad ima u cilju zaposliti približno 1000 osoba na području Bosne i Hercegovine, a prema obimu posla, svakodnevno je u potrebi na novim kadrom, naročito u Call centrima, gdje se operira na više od 12 stranih jezika.

"Posebno smo emotivni zbog otvaranja poslovnice upravo u Tuzli, jer se opet, nakon nekoliko godina, srcem vraćamo našem rodnom kraju, u istom sastavu u kojem smo i otišli da ostvarimo svoje snove. Naravno, bilo je pitanje dana kada će Monetize Ad zasjati u našoj Tuzli i nizati uspjehe tamo odakle je i potekao, a samim humanim činom saradnje sa Klubom Zmajevo srce, pokazujemo svoje iskrene namjere u poboljšanju generalne slike na uspješnom poslovnom, a i ljudskom planu", kaže Amar Tanović, operativni direktor.

Više informacija o kompaniji na instagram profilu @monetize.ad ili na web stranici www.monetizead.com.