Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sasvim normalna stvar. Razumijem i komsije jer stite svoje. Ali mi je drago da i mi stitimo nase. To je to, politika.
kad je Šarović uspio prodati oružje Sadamu rahmetli, uspijet će on utaliti i mlijeko EU
kad se nađu dvojica, obojica pod embargom / pod lupom, i nije tako lako bilo tih godina..i tu i jeste Šarovićeva veličina / ovo nije ironija, meni lično to uliva malo više povjerenja u njegove akcije
https://www.youtube.com/watch?v=Mrf_8BaLGEo
Mirko mangupe....
Kolike su potrebe za mlijekom u BiH, da svi kupujemo nase mlijeko, ne bi imali sta izvesti. Neka uvozno mloijeko ostaje neprodato. Ovdje je, po meni bitnije, da se smanji uvoz nego da se poveca izvoz. Koliko sam ja razumio trgovinu sa Hrvatskom na svaki litar izvezenog mlijeka mi cemo i dalje uvoziti dva litra njihovog mlijeka. Zar nam treba zakon, akcise i prevelmani da nas sprijeci da kupujemo uvozno mlijeko? Mozemo se mi ljutiti koliko hocemo ali vicevi o glupom Sulji i Muji nisu bez osnove.
Bosnjak sam ako je to uopce bitno (a u BiH "PRESUDNO" ) moram priznati da ovaj Sarovic obavlja veoma PROFESIONALNO svoj posao... veliko RESPECT... i ostali nazovi politicari (citaj uhljupi,neradnici,lezihl***vici) bi se trebali ugledati na doticnog GOSPODINA kako se obavlja posao koji vam je povjeren....jos jednom gospodine Sarovicu SVAKA CAST !!!!!!!!
p.s. sto se mene licno tice, za mene vise NE postoje Hrvatski proizvodi nit njihove prodavnice, a slobodno mogu reci i za vecinu građana...ko NE vjeruje nek' samo posjeti Bingo na Stupu i Konzum na Stupu sve ce mu biti jasno...(neki dan tj. utorak)Bingo LOMI nema kolica kase zatrpane...u Konzumu vise radnika nego kupaca...
Svima koji poticu na bojkot : Ako svi kupuju domace zasto tolika frka oko izvoza ! I te drzave gdje treba to izvesti imaju svoj proizvod , znaci i oni trebaju svoje kupovati ? Izgleda nerazumijete svrhu import-export ?!
Problem i jeste u tome sto oni kupuju svoje a nece nase i ne samo to, nego ti oni ne daju ni da izvozis u druge zemlje EU preko njih. To je njihova svrha import-eksport i to mogu napraviti samo nama naivcinama. Neka pokusa to napraviti recimo Slovencima, da druge nacije ne pominjemo.
Pa napisao sam u jednom postu da su im to slovanci radili prije nego je hr usla u eu .Sad se oni malo pohasili. Samo hocu da kazem da ovo njih nece "toliko" pogoditi financiski koliko politicki . A krivicu imaju i nasi ministi jer nisu do kraja dogovor o mljeku regulisali nego cekali dan izvoza , umjesto da su primjerke poslali svima kad je dogovor postignut .
Gospodin
SAY NO TO KONZUM!!! SAY NO TO 385!!!
@vigilante Dragi moji, danas nam je drugi dan edukacije primitivnih nam građana ove nase lijepe BiH, a naš učenik je mali hojrat koji ima visok stepen kompleksa na sve gradove sirom BiH osim na Zenicu – poseban akcenat se stavlja na Sarajevo, Tuzlu, Bihać, Tešanj, Goražde, Banja Luku, Kakanj, Visoko, Srebrenicu itd. Pa da mu malo damo nekih statističkih podataka i da ga malo ušutkamo. Naime, u Zeničko - dobojskom kantonu procjenjuje se da je u 2014. godini ostvaren GDP u iznosu od 2.437 mil. KM, što u odnosu na GDP Federacije iznosi 14,2%. Procjena GDP-a po glavi stanovnika (prisutni broj stanovnika) u Zeničko dobojskom kantonu iznosi 6.125 KM ili 83,4% od prosjeka Federacije. Sa druge strane u Sarajevskom kantonu procjenjuje se da je u u 2014. godini ostvaren GDP u iznosu od 6.208 mil. KM, što u odnosu na GDP Federacije iznosi 36,2%, ZNAČI 3 PUTA VIŠE NEGO ZDK.
Polahko sinak tek smo počeli, ne uzbuđuj se.Dalje, učešće fizičkog obima industrijske proizvodnje u Zeničko-dobojskom kantonu u industrijskoj proizvodnji Federacije BiH iznosilo je 19,7%, dok je u ovom kantonu ostvaren PAD FIZIČKOG OBIMA INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE za 4,1%. Oho. Učešće fizičkog obima industrijske proizvodnje u Sarajevskom kantonu u industrijskoj proizvodnji Federacije BiH iznosilo je 22,4%, dok je u ovom kantonu ostvaren pad fizičkog obima industrijske proizvodnje po stopi od 0,8%. Boga mi nije ni čudo što ovakvi degenerici terorišu ovaj naš jadni narod, što kradu, pljačkaju, ipak proizvodnja je uveliko opala a računi se moraju platiti, kompleksi se moraju liječiti po portalima. Još malo statistike.U ZDK prosječna plaća iznosila je 726 KM što je MANJE za 0,8% u odnosu na 2013. godini i što je 87,1% u odnosu na prosjek FBiH. U SAK prosječna plaća iznosila je 1 036 KM što je VIŠE za 0,7% u odnosu na 2013. godinu i što je 124,4% u odnosu na prosjek FBiH. 124,4% MOLIM LIJEPO
U ZDK zaposlenost iznosi 69.668 što je u odnosu na prethodnu godinu više za 1.114 ili 1,6%. Broj zaposlenih u ZDK učestvuje u ukupnom broju zaposlenih u FBiH sa 15,7%. U SAK prosječan broj zaposlenih iznosio je 125.184, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 2.322 ili 1,9%. Broj zaposlenih u SAK učestvuje u ukupnom broju zaposlenih u FBiH sa 28,2%. DOBAR, TI?! U ZDK broj penzionera u decembru 2014. godine iznosio je 59.714 što je 2,2% VIŠE ili 15,1 od ukupnog broja penzionera u FBiH. Iz prilozenog mozemo zakljuciti da su u Zenici vecinsko stanovnistvo penzioneri, posten radni narod i jedna skupina degenerika kao sto je naš vigilante stari osvetnik :) Ovo je moj odgovor na pljuvanje nasih gradova od strane ovog smetljara, ne zamjerite. Ugodan ostatak večeri.
OK teče mlijeko, šta ćemo za med?
pa zar ne može med?
Neka politicari sa Sarovicem pravne mogucnosti za izvoz istog u EU i druge zemlje a do tada "Kupujmo domaci med"
ŠTO BIREKLI JARANI, MED I MLJEKO JARANE
I RAKIJA
TAKOJE ŠPIGLO JARANICE, BREZ RAKIJE NEMA KONEKTING PIPL
PRIKAŽI ODGOVORE (2)