Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..ovaj delić priča nebuloze i laži poslovno industrijska zona postoji u vogošći od 1996 bivsi pretis u toj zoni postoji desetine firmi, skladista,industrije,farmaceutske proizvodnje. jel tako delić ćorav da na ulazu u vogošću desno stoji tabla poslovno industrijska zona 1 i zona 2.
Dubai Expo se mora opravdati, Kud ćeš bolje nego pustiti i formaciju kako se neko interesuje iz Emirata. providno!
Kmeče SDA lažni munafici
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Prva investicija, brodogradilište
Postavlja se pitanje imamo li mi vremena i novca za nekakve 'predstudije' koje opasno smrde na već odslušane šuplje priče.
Imamo zonu vec, ZRAK, topla voda izmisljena vec davno!
Sarajevo je imalo to sve prije rata..ali sre to pokrali i unistili..ti i takvi kao ti..marsh djubre..
U Krajini svaki grad ima ove zone....
Ovo izmišljaju toplu vodu, industrijske zone pogasili prodali zemljišta i sad kao prave industrijsku zonu. Sta je sa prostorima TDS, Žice, energoinvesta, vaso miskina, pretisa, blazuja, rajlovac o čemu vi to?! Ko mi kaže SDA odmah mu mater....svi ovi su učestvovali u svemu tome.
a sta je sa bivsim industrijskim zonama
Delicu i ja sam mislio da si dobar. Obećavao si peletare, pa dubai pa ovo sad...nemoj Boga ti
Industrijska zona u Grudama svim investitorima vraća pola uplaćenog novca u trenutku početka izgradnje proizvodno-skladišnog prostora u zoni. Zato je kod nas prosječna plaća 1000 eura ( balgajnice imaju 1300 KM).U Violeti,Grafotisku,Franku u smjenskom radu radnici zarađuju prosječno i 1500 e. Na sve ovo obitelj s 3 djece od županije prima 500 eura dječjeg,knjige i besplatan prijevoz.Subvencionira se i vrtić,iako bi oni u krajnjoj trebali bit besplatni.
Mi u Grudama industrijsku zonu imamo već 10 godina.(kao i druge hrvatski kraji) 2 eura kvadrat.Osigurane komunalije,zaseban izvor el.energije,živa voda,zasebna prometnica.U krugu od 100 km 3 zračne i 2 pomorske luke.Nekoliko izlaza na autoput u schengenskom režimu.Sveučilište u Mostaru nudi vrsne stručnjake,prilagođen školski program potrebama,a uskoro uvodimo i hebrejski jezik,kao izborni.Sarajlije kao prvi u Bošnjaka kasne za nama 10 godina.
Eno u krugu energoinvesta , zjapi
Realno ovaj Delic nekada i ne zna sta radi i kako sta radi. Medjutim on stvarno radi i uporan je.
Kod ovog djelića uvijek nešto će se dobiti a nikad ništa konkretno, sve u futuru kod njega
hoce li to biti neka vodena industrijska zona...
Ova Delic misli da je pokupio svu pamet svijeta. Nadobudni da ne kazem sta. Delicu, na tom lokalitetu je planirana privredna zona Urbanistickim planom Sarajeva i ne iznosi neistine da prostorno nije odredjeno. Poenta je da zelis dati novac svojim haverima za predstudiju koja uopste ne treba raditi, za to sluzi planski dokument koji se upravo radi. Novinari sa Klix-a dajte se malo u istrazivacko novinarstvo.