{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehmedović: Odluka Brisela očekivana, bh. mljekari mogu da odahnu

F
9.9.2015. u 14:48
63
22
Mehmedović: Odluka Brisela očekivana, bh. mljekari mogu da odahnu
63
Mehmedović: Odluka Brisela očekivana, bh. mljekari mogu da odahnu
Šemsudin Mehmedović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjedavajući Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović kazao je da je odluka Brisela kojom je odbačen prigovor Hrvatske na izvoz mlijeka iz BiH u EU očekivana.
Po njegovim riječima, ovo je bio pokušaj Hrvatske, zapravo, da pridobije jedan dobar dio bh. tržišta mlijeka.

"Ali, očigledno je da u Evropskoj uniji ipak vrijede propisi, a ne određene političke želje članica EU, tako da bh. mljekari mogu da odahnu i, nadam se, da što veći broj njih plasira mlijeko i mliječne proizvode na evropsko tržište", kazao je Mehmedović.

Na sjednici nadležnog Komiteta za veterinarstvo i međunarodne odnose Evropske komisije, danas u Briselu, odbačen je prigovor Hrvatske na izvoz mlijeka iz BiH u EU.

"Naše četiri mljekare, znači, mogu od sutra nesmetano izvoziti na tržište EU", izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas na vanrednoj pres-konferenciji u Sarajevu, organiziranoj tim povodom.

Dodao je da su nakon ove odluke nadležnog komiteta "odahnuli“, jer je ova suspenzija loše djelovala na bh. poljoprivredni sektor.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: