Komentari (185)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne treba se radovati tudjoj nesreci i ti radnici u HR imaju familije. A isto se moze desiti i Bihacu ako u nekoj drugoj drzavi nadju povoljnije uslove.
Bilo bi pošteno ovim koji su blizu granice dat mogućnost da rade u bihaću ako žele.
Gdje ce naci jeftinije od 400 km minimalca, u Moldaviji mozda.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Meggle zatvara fabriku i 160 radnih mjesta u Hrvatskoj, pogone sele u BiH i Srbiju --- Jeftina radna snaga, radnik nezasticen, ne placa PDV ili uplati simbolicnu crkavicu. Moderno robovlasnistvo a BiH robovlasnicka kolonija bjelosvjetskih financijskih ajkula.
@rahmetlijaTito Je li i BAT iz istog razloga gasi proizvodnju u Rovinju?
Da možu prljavštinu prolivati u riku, bilo bi dobro za poslovanje. Otpadne vode, plinovi, filteri.......
Siječanj? Ne znam koji je to mjesec, ako me šta iritira, onda su to travojed, listožder i slična imena mjeseci.
@ANTIANTROPOMORFISTA Da si malo bolje pazio na nastavi ne bih te iritiralo.
to samo govori da Bosna nece zaduho u EU.
Mnogi su zaboravili strajkove i propast Bihacke mljekarw koju je Meglle sprijecio svojim dolaskom. Ovdje se radi o ekonomiji, jer Slavonija se prazni, pa je i trziste manje atraktivno
Hitler svoju moc i zlocine nije zasnivao na mrznji vec na pogresnim, laznim informacijama. Stotine firmi sirom svijeta svakodnevno prestaje ili pocinje s nekim Poslovnim aktivitetima. Tako i Meggle, odluka o gasenju firme u Slavoniji, i nastavljanju te proizvodnje u BiH, Srbiji ne bi trebalo cuditi, ali mi tome ocigledno dodajemo zacin koji ce jednima dati osjecaj poraza, a drugima pobjede.
Zao mi je samo sto su ljudi iz Osijeka dobili otkaz, tu su bolji ljudi, bolji hrvati nego ova govna sa juga. Sve gledam kroz tu prizmu, da su u pitanju UZP HZ HB gnjide napiso bih da me boli rinaka. Lijep pozz
Pogoni se ne sele . Oni vec postoje u BiH i Srbiji. Samo pogon u Hr prestaje sa radom .
@DinamoZagreb Tako vam i treba, kad ste kamenjarskim srbima dali putovnice i domovnice da budu lazni Hrvati.Neka vas pustose sada, i biraju vam predsjednike i premijere.Njih ni Tudjamn nije nikad nazvao Hrvatima, jer je znao da su to servi, ali vi ste mislili da ih utopite u Hrvate, i osigurate zaledje Jadrana, kao sto je Tudjman govorio.KAO DA SU VAM BOSNA I BOSNJACI BILI PRIJETNJA.E SAD SE GUZVAJTE SA KAMENJARSKIM SRBIMA.
@Rusmo1 valhda su Hrvati zuvjeli u svim drzavama bivse Juge ne samo u BiH. Debil na kvadrat.
Slavonija na aparatima.
Gleda se profit. Zašto bi komapanija plaćala radnike i dobavljače u Hrvatskoj kada će u Srbiji i Bosni za isti posao plaćati tri puta manje. Jeftina radna snaga, gleda se profit.
ionako je zagreb shebo slavoniju..u osijeku imam prijstelje. ne mogu zagreb ni očima vidjeti ni ušima čuti. tamo je jad i čemer, besposlica, besparica, siromasi ,a leže na bogatstvu..taj kraj izumire jer mladost curi van.
Bit će mlijeka u izobilju :)
Hrvati mogu barem lako otici na rad u Meggle u Njemacku.
Srbija daje 5000 € za radno mjesto plus infrastrkturu, zemljiste, godinu dana ne placa za radnika doprinose pa sad skontajte..
od 2021 u Hrvatskoj kao i u cijeloj EU moraju zadovoljiti ekološke standarde, nisu htjeli ulagati u tvornicu u Osijeku jer im je to skupo a u Kragujevcu i Bihaću ne moraju zadovoljiti te standarde.
@fbUser1589451413 A to isto mlijeko ce izvoziti u HR....Ljubomora je cudo....