Komentari (140)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast,konacno firma gdje ce se postovati rad i radnik.Da nije bilo prozivanja i najave da dolazi lidl,kasirke bi u mnogim nasim trgovackim lancima i dalje gulile za 500-700 KM.
A šta je to Lidl poznat kao dobar poslodavac?! Ja sam u Njemačkoj vidio da im uglavnom rade migranti, a na kasi kao da si ih uključio na struju kako brzo rade.
..i druga stvar..mi moramo biti pametni pa forsirati kupovinu domaćih proizvoda gdje god da kupujemo..nadam se da će im i Lidl dati prostora, iako sam siguran da neće kao Bingo...Bingo je sigurno najznačajnija stvar koja se desila domaćoj ekonomiji u proteklih 15 godina.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Evo sta znaci autoput. IKEA ne pomislja da dodje dok ne bude nesmetan autoput od granice do objekta...
I lidl je smece al investicija je investicija. IKEA bi unijela 300 miliona u drzavu
Koji ce ti Ikea pored domacih salona namjestaja, kvalitet je ovdje
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
da se stane vise u kraj bingovom bezobrazluku
glupost još jedan supermarket, bingo je već osvojio tržište
Samo prava i zdrava konkurencija je dobro došlo da stanemo u kraj lobistima domaćih trgovačkih lanaca kao što je bingo jer u Bosni i Hercegovini Je veoma mali izbor trgovačkih lanaca gdje kupci mogu slobodno da biraju gdje će Potrošiti svoj novac tako da Lidl dobrodošao…..
Čast konkurenciji, ali Bingo je moja trgovina. Naš lanac, naša kompanija koja dobit ulaže u kupovinu propalih firmi kao što je Dita i mnoge druge. Lidl ulaže milijardu da bi iz BH iznio dvije, nije humanitarna organizacija.
ako prvi dan bude džabaluk neki, dolazim i ja iz Kroacije
Bit ce dzaba ulaz 🤣
Hahaha e kakva ce to guzva biti kad bosnjo seljacina navali na otvorenje grad ce seljaci blokirati, zivi bili pa vidjeli, a u de trazis covjeka u Lidl-u kad ono ti jedini tu koji kupujes nesta....
Botovi pljuju na Bingo, koji je 100 puta bolji od Lidla
treba nam konkurencija! uzmite samo dm kao primjer, njemacka kompanija koja posluje u bih vise od 15 godina i uradili su nesto sto nije videno ni od jednog drugog brenda. isto tako ce biti i s lidlom, uvest ce elektronske cijene, moderni program lojalnosti, nize cijene, svjeza peciva u svim trgovinama i veci izbor hrane iz drugih kultura nego samo nase.
tako je. Ko misli da će Lidl guliti radnike sa malim platama, neka ode u dm ili sinsay pa nek pita koliko rade i kolike su im plate. Kad mi neko kaže moj bingo moja država. Sve što ima predznak moj i patriozitam to je hulja mangup šaner klošar da ga krimos smislit ne može.
Lidl je ćaća
Radnice u domaćim trgovinama rade 220 sati mjesečno, uz random slobodan dan, manjkove na inventurama same plaćaju. Na račun dobiju minimalac a razliku u koverti. Nemaju pauze za topli obrok, nemaju čestite naknade za prevoz. Marže kod domaćih trgovaca su fantastične ivskoro da imaju monopol.
Ovde akciju kad prave, do 70% zna biti, a i ovako su cijene bar za 25 % jeftinije od Binga !
Veliki trgovci kod nas i te kako koriste turbulencije na trzistu i monopolski polozaj za pumpanje cijena. Nije im svejedno kad na trziste ulazi Lidl, koji i nije nesto, ali neka konkurencije kad su ovi "nasi" bezobrazni.
Glupani misle da ako dodje lidl kasirkama ce bit plata 2000 i da će to bit jeftinije. E moj glupi mujo
Bingo može već kljuć u bravu, pored Lidla i njihovog asortimana proizvoda i cijena Bingo nema šanse.
Rasti gigantu i obaraj cijene