Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od kako su SDA tajkuni (Mujo i Hilmo Selimović) prodali Klas ova firma ide u nebo kao balon kad mu prerežeš konac. Bravo za Hrviće, primjer patriotske i socijalno osjetljive firme, samo domaće :))
To se zove uspješno bošnjačko poduzetništvo. Jelah i Tešanj kao i Goražde, Srebrenik, Kakanj i Visoko te Vogošća primjeri su uspješnog bošnjačkog poduzetništva. Sretno Klasu na novim tržištima. Kupujem sve njihovo i domaće, da ne bih kupovao smeće iz inostranstva pogotovo smeće i poluproizvode iz susjednih zemalja...
kako Smradončić, bivši vlasnik Avaz-a sjaha sa leđa Klasa i članaka protiv njih Klas progleda. Uz to još i friška vlasnička krv i njima, mašala, nigdje kraja. Jedna od rijetkih domaćih firmi koja je preživila blaćenje Avaz-a.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
eto da su nasi politicari mislim na bosnjačke politicare i poslusali kurvu EU sad mi ne bi mogli ovo izvesti i realizovati , sreća pa ih sprijeci milorad da ne uvode sankcije ko kurva EU , hahahahahahahah jao ludila prvi put da je VOZD MILE POMOGAO NASOJ LIJEPOJ BOSNI I HERCEGOVINI a da nije on to sam skonto da pomazi BOSNI I HERCEGOVINI
glup je on da to skonta xD
@SLAVICBLOOD ko švica i švedska što rade odavno...ljudi dobru taktiku imaju :D
Rusija ima 42 miliona muslimana, to je ogromno tržište za halal proizvoda i robe.
Ruski miroljubiv i otvorena zemlja. Veliki prostori i kao široka tuš. Uvijek spreman pomoći. Muslimani, kršćani i budisti ne svađati na vjerskoj osnovi. Pogotovo sada, kada je cijeli Evrope i Amerike protiv nas, kompanija je učvrstio naroda Rusije. Rusija će biti u mogućnosti da se sami izdržavaju sa hranom. Međutim, klime i prirode Bosne i Hercegovine daje visoke kvalitete proizvoda i proizvodnji tradicija KLAS uživaju ne samo muslimanski dio ljudi.
Biće znači izvoza halal klempe.
Svaka čast As grupi i hvala im što su nekoliko dobrih bh. firmi digli iz prašine (Vispak, Klas) i omogućili im dalji razvoj.
Rus ce kupiti vosanski proizvod kao sto cu ja kupiti ruski... nikad. Jedino, eto, mozda psto je "halal" pa prodaju muslicima.
Radim u jednoj od rijetkih domaćih firmi koja kao i sve ostale jedva izvlači kraj s krajem i eto nekako preživljava. Firma radi sa sa 30% kapaciteta, a razlog tome je što naši građani uglavnom vole da kupuju stvari koje dolaze iz Hrvatske ili Srbije bez obzira što im je kvalitet upitan. Sada primjetim jedan fenomen koji je više nego smiješan. Naime, svi koji organizuju razne evente uglavnom traže sponzore i donacije kako bi se za njihov događaj koliko toliko smanjili troškovi i sl. Svi ti organizatori to traže uglavnom od domaćih firmi, čije proizvode očito ni ne kupuju niti koriste. Zar ne bi bilo pošteno da zbog toga svoje zahtjeve usmjere u Hrvatsku ili Srbiju jer svakako svi tako velikodušno daju novac njima i njihovoj privredi te pomažu da se razvijaju i dobijaju plate. Znam, to je odraz našeg licemjerstva...
Preuzmite i tu Pivaru vise. Iii spojite se s Bingom. To bi bio TOP.
Pod Room: ne bi bilo loše da kupe od frizerke Azre Avaz, da se imaju gdje reklamirati, besplatno :))
bolje da kupe fabriku toalet papira, nego avaz
Ništa čudno, u Rusiji muslimani imaju najveći prirodni priraštaj i Rusija polahko ali sigurno kao i Evropa postaje muslimanska zemlja.
Samo domace i kvalitetno,bravo Klas i Jelah!
Te vaše hamal proizvode možete prodavati Čečenima i Tartarima, nikako čistokrvin Rusima, jer pravi pravoslavac ne želi da ima kontakta s poganom muslimanskom i bošnjačkom hranom. Bizantija do Tokija, Carigradska patrijaršija do Vošingtona! Srpska do Sarajeva!
Aj koji si ti komad retarda.
hahaha, a šta su to bogati čistokrvni rusi? u njima samo što joj marsovci nemaju svojih gena :D
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
TAKO I TREBA. U INOSTRANSTVO ŠALJEMO KVALITET A NA NAŠE POLICE ,,SMEĆE,, GLUHO BILO ALI NEMA KOJU VRSTU HLJEBA NISAM KUPOVALA, SVE GORI OD GOREG. BOŽE OPROSTI MI! JEDNO VRIJEME ,,MOJ HLJEB,, BIO DOBAR A SADA.........................BOLJE DA NIŠTA NE KAŽEM. ELEM PRIMORALI SU ME DA VEĆ 2 GODINE KUHAM SEBI HLJEB.
Ima i na policama kod nas,samo kupi.Ja kupujem nase i ponesto Hrvatsko i Srbijansko :)
Sve se kuha, samo se kafa pece. XD A i ne znam sta ima tako posebno u hljebu pa da moze da toliko valja ili ne valja, hljeb ko hljeb, uglavnom je svaki koji kupis jestiv, i da izvines, ovo ti je malo preseravanje s ovim izborom hljeba
Potpisala je i mesna industrija OVAKO ugovor. ;)
Certifikat HALAL označava kvalitet, te da proizvod ne sadrži GMO (genetski modfikovane sastojke) ili neke druge DODATKE štetne po čovjeka. KOŠER - u jevrejskom učenju je sličan certifikat.
Kad je kvalitet u pitanju, onda svako to prepozna... Bilo je pitanje dana kada će proizvodi Klasa izaći na vanjsko tržište i što je najbitnije, opstaće. Nadam se da će povući još neke naše proizvođače jer bez izvoza nema napredka
Kad je neko vrijedan i hoće raditi... Evo vidi se iz priloženog, kad prestaneš kukati i zasučeš rukave... Pun mi je klinac više lezihl***vića po Grasu i državnim firmama što bi da primaju po 1000KM i više...a da ništa ne rade... Evo primjera da može... Al treba raditi