Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
administracija u BiH veca od komplet EU plate fol politicara vece od skupa 100 radnika pausali dnevnice odvojeni život ovakav život onakav život hljeb BJELI polubijeli kifle crne vake nake e to skratite bagro lopovska
@FrankoDeJure Skoro svi ovi likovi su NGO i drzavna sluzba i uprava. Supljsk teski na celu sa Farukom ! Gdje su vam strucnjaci iz realnog sektora ?! Pravi vukovi i lavovi, oni ce vam reci sta i kako, vi samo palamudite, a veze sa zivotom nemate. Sa firmom nebi ni dans opstali na trzistu, ni dana znaci !!!
Entiteti, kantoni, dvjestotinjak ministara i 14 parlamenata troše stotine miliona € godišnje, taj novac bi bio od krucijalnog značaja za Bh ekonomiju, nauku, sport, ili zdravstvo a ide u džepove par hiljada nepotrebnih uhljeba. BiH na administraciju troši polovicu bruto godišnjeg proizvoda, dok je u normalnim zemljama ta potrošnja deset posto. U prevodu, dejtonski tj. konstitutivni ustav krade iz usta naše djece bez obzira koje ste nacionalnosti.
Prodajte auta od 100.000 ?
Jedini ko je ovdje profitirao za ovim stolom je hotel Europa, .. i to je to ,...
E cuj Nihad Colpa raspravlja o poreznim reformama. Kad ce vise taj smak svijeta.
Neto plata ili bruto plata -- šta ovo dođe? "Predloženi zakoni poreski rasterećuju niže plate, prosječnu platu i plate do 1.500 KM."
ahahahaha ono kad se poziva na to da ako namet se prebaci na roba, a robovlasnik oslobodi da će to robovlasniku dati prostora da robu poveća platu. al tu valjda ovi što su na gljivama i zasjedaju, ne kontaju ili se prave slijepi.. da će robovlasnik pustiti roba da crkne jer takvih ima još koliko hoćeš, a imovinu su svakako stekli ratnim profiterstvom, otimačinom ili drugom pljačkom.
Zatvoriti sve ekonomske fakultete jer nema niti jednog profesora iz finansija na sastanku.
Oksimoron
ukinuti razna ministarstva,objediniti,ne trebaju
gnjide neskolovane od politicara
Klix braco i sestre strucnjaci, pliz predvod...sta oni ovdje hoce!?
Faruk Hadžić - nezavisni blok, fol mikro makro stručnjak, nema on dodira sa stvarnom privredom osim sa državnim firmama i firmama koje posluju sa državom. Vidim i drugi stručnjaci su tu, adžem, a i nasiha pozder, tj "njena" stranka. Ostali su vjerovatno isti princip, ublehe iz državnog aparata i "NGO". Što manje države u tome, to bolje za sve nas, jer ovi pišu zakone za bingo, tibru, prevent, precisu i slične
Meni plata 420KM koga lazete za 450
Smanjite poreze na dobit, smanjite PDV na osnovne potrepštine a povećajte PDV na luksuz. Sa manjim porezom na dobit smanjujete sivu ekonomiju, svi će vam mucati račune, ljudima će ostajat više nobaca u dzepu ali će automatski ga trošiti više i kroz PDV indirektno puniti budžet.
@RundoCC "kucati"
Ide vrijeme pa ce i oni radit za 500 km nece imati ko punit budjet...
Ukinete svakom kantonalnom poslaniku licnog vozaca,kuharicu,spremacicu,zapisnicara,sekretaricu,prevodioca,kisobrandiju . Broj poslanika puta broj kantona puta 3500 km mjesecno. Isto u raditi na entiteskom nivou. Time jako mnogo ce se budet rasteretit i bice vise para za sirotinju..
NEMA PROGRESIVNIH STOPA OPOREZIVANJA HADZICU I PRLICKO, NABIJTE TE PRIJEDLOGE SEBI U DUPEEE, IMA SAMO OPCIJA DA SE UKINE PDV KOMPLETNO, UKINE SAV POREZ NA DOHODAK I UKINU SVE AKCIZE KOJE STE UVELI ZADNJIH 10-15 GODINA!!! KAKO VAM TO ZVUCI?! MRS!