Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedan primjer... Željeznice! Pa ko će se voziti ovim metuzaletskim vozovima koji saobraćaju kao puževi i dolaze na perone kao iz horor filmova...? Ne može preduzeće pozitivno poslovati u 21. vijeku sa opremom iz 19. tog vijeka... Do sada se sve trebalo ažurirati prema svjetskim standardima, a ne samo muzti ono što je ostalo iz prijeratnog sistema.
U Titino doba ovako nešto nije bilo.Partizan koji je u ratu ukro čarape ili čizme bio je streljan po kratkom postupku. Sada možeš ukrasti koliko ti (stranka ) pruža i bog te veselio. Ovo će se osvetiti našoj djeci ako ne uspiju pobjeći vani na vrijeme. Oni mogu i dalje isjeđavati se na kojekakvim parlamentima i palamuditi do mile volje (naravno na račun ono malo poštenih koji rade), dok sve ovo ne uruši do kraja.
Komunizam je ostavio kataklizmične posljedice.
Cijeli protektorat treba restartirati......
Koze se sve rijeaiti, samo postavljati Sposobne a ne podobne i rijesen problem.. ako ne rade kako treba samo smjena i ..
Federelna vlada jedini posao radi kako potrositi pare od akciza i PDV i uhljebit nekog svog.
Moj dobri profesore, i od tebe godinama čekamo da digneš glas. Bar vi koji tačno znate šta je problem ste se trebali ujediniti i uglas objasniti i ai političarima šta je rješenje. Zašto ne prozivate javno Novalića koji je u svom inauguracionom nastupu prije 5 godina najavio hitno unošenje OECD pravila u zakonodavstvo pa nije ni milimetar pomjerio
Nema tu restarta, kill the process
Otpustiti guzonjine sinove.
2/3 radnika je tu uhljebljeno, nista ne rade, njih se rijesiti i eto restarta.
uhljebi su glavni problem dajdžići amidžiči tetići bratići sestriči it'd.
Promjenom vlasti. Zna se ko vlada 20 godina i ko je tamo zaposlio svoje glasačko tijelo.
Otpustite visak uhljeba, zatim uvezati gradove sa redovnim linijama. Ulozite novac u 2-3 mlada i talentovana developera da vam naprave mobilnu aplikaciju i web stranicu za jednostavnu kupovinu karata, time ce i stranci koji dolaze ovdje kupovati karte koristiti prevoz. Mozda da prestanete mijenjati lokomotive na entitetskim prelazima jer smarate putnike itd itd
Samo ŽELJEZNICE FBiH duguju 200 miliona KM !!! Isto toliko duguje i GRAS !!! A svaki dan iz PAŠTETE iskoči novi DUŽNIK, a ponekad i naručeni ŠUNJIĆ !
Lako rješivo. Poslovati tržišno. Uz optimalan broj zaposlenih, riješiti se viškova, stranačkih i rodbinskih uhljebljenika. Proizvod (struja, gas, vozna karta) prodavati po tržišnoj a ne "socijalnoj" cijeni. Mi prodajemo gas jeftinije nego što ga uvozimo a struju jeftinije nego što je proizvodi termoelektrana. Na vodeća mjesta stručni a ne podobni. Ništa više-garantujem ozdravljenje svih JP za pola godine.
CTRL + ALT + DEL