Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jes nam svanulo sa ovom trojkom
Sad kad dodu novi izbori samo ih smaknit i tjt ako ostanu opet samo se mozemo spakovat iz bye iz BIH
sigurno ce im SDA i za ovo bit kriva
U Hr i Sr nemoguce je naci bilo kakvu BiH vodu. I ostalo je sve tako. BiH izvozi mlijeko u zemlje CEFTE na kojem najmanje ima zarade, a krucijalna je namirnica. Dok od HR i SR uvozimo mlijecne proizvode, namaze i sireve.
Dobro bi bilo Bošnju upoznati sa detaljnim statistikama a one kažu da BiH ima trgovinski deficit sa skoro svim zemljama svijeta dok sa Hrvatskom ostvaruje veliki suficit. To znači da Hrvatska više uvozi iz BiH nego što izvozi u nju. Hrvatska je motor bh privrede. Zazivanje bojkota i trgovačkog rata sa RH bi Bosnu potpuno slomilo
pa ko ce sta nase kupiti kad je kvalitet los,osim kisele vode,sokova,onog naranđastog smokija i topsa,ovo sve ostalo tanko
Auuu... Jako iznenadjujuca statistika obzirom da se radi o drzavi koja toliko ulaze u prvredu, radi na konstantnom oslobađanju poreskih nameta, nudi mnostvo efikasnih podsticaja, toliko "start up" projekata koji uz minimalan broj papirologije omogucavaju pokretanje biznisa. Zaista cudno! ZABORAVILI STE NAVESTI I DA JE ZABILJEZEN RAST ZADUZENJA KOJE CE VRACATI GENERACIJE I GENERACIJE
Svaki Dan svjedocimo novim uspjesima Trojke I njihovi partnera.
Bošnjo se veseli kad čuje da je npr. Njemačka u problemima, trupac ne zna da u ovom sistemu spojenih posuda to znači i da velik broj bh firmi će morati smanjiti proizvodnju ili je potpuno ukinuti. Jer kad zbog recesije izazvane Ukrajinom krenu davati otkaze, prvo će se riješiti stranih kooperanata.
I ne zaboraviti da povećanje plata u BiH nije posljedica nikakvog ekonomskog plana, već odlaska ljudi vani i spontani rast plata zbog nedostatka radne snage. Ne bojim se ja za te velike ekonomije, one se uvijek izvuku, pitam se ja šta će se desiti sa nama. Prvo se režu prsti da se sačuva ruka.
Kada vidim uvoznu FLASIRANU VODU, srce mi preskoci.
2016 uveli porez na izvoz, bice on jos i manji ... Kod nas vlasti nemaju apsolutno nikakvog sluha za ekonomiju! Vode nas u propast samo takvu!
Prija deset god firma imala 500 radnika a danas 100.
Biti će to još gore! Jer mi kao stanovnici BiH jedino šta znamo napraviti jeste INTERNET REVOLUCIJA!
Mercedes Sjenica table, Bihorac, ide zeljezo 😵
Koji je najbolji posao da se pokrene u BiH da se zaradi velika lova...
Pljuvali ismijavali i napadali Fadila ali čovjek je znao poso ekonomski mag gigant i genije za ekonomskog amatera ublehasa i neznalicu Nikšić Nermina
ekonomski mag hahahaha e jeste blentavi nema dalje.
Jbiga Ne radzaju sljive zimi pa da ih izvozimo!
Garant opet hrvati ugroženi .izvinjavam se Bosanskim katolicima ..Čović naredio da se uzima što više iz CRO ,da mogu Plenković i Milovanović još više pljuvat po bosni i lajat da je neko ugrožen. Ugroženi su svi od Šmita i ove nesposobne vlade.
Citam neki dan da je u 2023 godini izvezeno 3000 i nesto pokojnika a uvezeno oko 2800. Jedino tu imamo suficit
Evo ja kao žitelj Hercegovine sa HR vecinom, mogu reci da ima pun kufer tvornica kojima je izvoz 50% Hrvatska, ostalo EU. A sto se tice domaceg, svakako svi kupujemo vecinom BiH proizvode, a ja prvi mlijeko kupim kod neke bakice na trznici, ako toga nema, onda kupujem Vindija ili Dulat, a ne Bingo nlijeko na kojem pise 1l, a dobijes 0.8l i jos sa onim grudvicama na kraju sto sam vise puta dobio.