Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Umjesto da obustavimo masovnu sijecu suma i drveca, mi glupani ponosni sto izvozimo masovno drvo!?!?
Problem je sto se nista ne pošumljava
Prodajemo drvo talijanima za sicu a onda od njih kupujemo Natuzzi od tog naseg drveta. Muka mi je od ove drzave.
Privatnici bliski vlasti sijeku šumu nemilice i izvoze balvane, jedan od njih u Krajini je i bivši pripadnik VRS i ne smiju se dirati, a strpaju j zatvor pripadnika 505. bužimske koji je 5 puta ranjen, jer ne može od 56KM invalidnine kupiti drva pa je usjekao 3m državne šume. Narod koji se ne buni na to zaslužuje sve najgore.
Nije to nikakva industrija.. vi ste drvosjece.. krivaja je bila industrija koju je nasa draga SDA unistila.. da vi izvozite namjestaj ili gotove proizvode to bi bilo za pozdravit
Svu BiH treba zasaditi drvetom, to izvoziti i uzivati. A nikad neces propasti jer EU sve vise i vise stiti sjeku drveca
Izvoze drvo kao da je njihova privatna svojina, novac trpaju u budzet i trose narod ne vidi feninga. Jos sada rokaju cijene za pelet kao da nekome placaju drvo..smetljari
Tacan podatak bi bio da prikazu kolicinu izvezene robe. Ovakvi podaci su vjerovatno zbog povecanja cijena proizvoda u 2022 god.
to je losa vijest. samo budala sijece drvo
Još bitnije je da pored drveta izvozimo i gotove proizvode kao što su inženjeri, doktori, stomatolozi, md sestre itd...
Najbitnije je da je izvoz zabranjen.
Sramota je sto BiH radi svojim narodima uništavajući šumu do korijena, tim bezumnim činom unistavaju se izvori pitke vode i unistavaju putevi koje su radili lokalne zajednice ! Time se bavite a ne politikanstvom! Takva nerazumna sjeća šume unistava sela i zato mladi bježe iz tih krajeva! Sram vas bilo a vi se jos i hvalite!
Posjekosmo šume, unistismo rijeke, otjerasmo omladinu, sta je sljedece,HAJ TEK robotika.
Ovo je sramota šta se radi kod nas skup ogrijev a izvozimo ga za bagatelu.Sloveniji je jeftinije da uveze naše drvo nego da sječe svoja.Ovi iz SBK i HNK najviše poderaše šumu a pošumljavanje nula poena.
Crni dani dosli da i balvani odose vani a ostadose cutci da vode drzavu.
zabraniti izvoz na jos 3mj i vratiti ove drvosjece na mjesto sa cijenama
Ko kad smo panjevi
Baš kad bismo trebali blokirati isti ZBOG SEBE.
Jefitno izvozimo sirovine za koje nije potrebna gotovo nikakva izvozna regulativa. Uvozimo skupe gotove proizvode od istih sirovina zato sto smo korumpirani