{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izgradnja Bloka 7: Stigla ponuda iz Kine, Mitsubishi odustao zbog situacije u BiH

22.4.2014. u 15:31
13
54
Izgradnja Bloka 7: Stigla ponuda iz Kine, Mitsubishi odustao zbog situacije u BiH
13
Izgradnja Bloka 7: Stigla ponuda iz Kine, Mitsubishi odustao zbog situacije u BiH
U Elektroprivredi Bosne i Hercegovine je provedena procedura otvaranja konačnih ponuda kompanija koje su ušle u uži izbor za realizaciju Projekta izgradnje Bloka 7- 450 MW u TE „Tuzla“, saopćeno je danas iz te kompanije.
Kvalificirane su kompanije Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd iz Japan i Konzorcij China Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute.

"Prilikom procedure otvaranja ponuda ustanovljeno je da je validnu ponudu dostavila kompanija China Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute", saopćeno je iz EPBiH.

Umjesto ponude, firma Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd Japan dostavila je izjavu u kojoj navodi da "zbog političke situacije u BiH", nije u poziciji da obezbjedi vlastito učešće u finansiranju , te da, saglasno tome, nije u mogućnosti da dostavi konačnu ponudu.

Nakon analize Stručnog tima, ponuda koju je za izgradnju Bloka 7- 450 MW u TE „Tuzla“ dostavio kineski konzorcij Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute bit će proslijeđena na dalju ocjenu i postupanje prema Upravi, Nadzornom odboru i Skupštini JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: