Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sto ne pisete da su pumpasi opet digli gorivo na 3.26 a realno treba biti 2.5 KM max
Možda zato što nije članak o toj temi. A zar nije po zakonu upravni odbor UIO nadležan za pokretanje pripreme zakonskih propisa u vezi sa indirektnim oporezivanjem i njihovih izmjena, uključujući zakonske propise o poreskim stopama i strukturama? Zašto se zaobilazi zakonski put izmjena?
Mrsko uhljebima radit..malo komplikacija i njima tesko..zakukaju odmah...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Uh ...mami cu vam vašu ..da su vam dali zadatak da si povećate plaće završili bi to od večeras iako je petak..kad je narodu olaksat onda ne mere prije 6 mjeseci !
Nemate pojam ni o cemu Dok nam stranci nisu uveli ovakav PDV na svu robu Ti si mjesecno pio 100 grama kafe, a trošio 1000 tona cementa na sat...?????
Moram odgovoriti svima vama koi mislite da UIO NIJE U PRAVU Prvo zivimo u NENORMALNOJ DRZAVI Drugo je sve ostalo Dok nije bio jedinstven PDV MI svi smo pili mjesecno 100 grama kafe, a trosili 1000 tona cementa na sat.... To bi se desilo i sad jer bi po uvoznim fakturama nasi uvoznici uvozili samo robu "bez PDV". Ko skonto ko nije...
Vi samo znate kontrolirati i kazne pisati, nije problem uvesti manje stope PDV-a ali treba raditi što vi niste sposobni i što vam se ne radi. Zar je problem smanjiti stopu poreza na osnovne životne namirnice a povećati na luksuz.
Sve je izvodivo samo treba raditi.
Iz UIO nam porućuju da smo svi mi, Bosanci i Hercegovci budale a samo su oni pametni. i jesu, kada mi dozvoljavamo da nam UIO vodi kadar kome je mandat istekao tri puta, kada se granična policija i carina sklanjaju sa graničnih prelaza dok ne prodju konvoji cisterni za koje se ne plaća NIŠTA! Kaže Kovačević da nam treba šest mjeseci a isto je rekao i prije šest (i više) mjeseci. Banditima iz UIO i njihovim vlasnicima je idealno, lahka i obilna para, a rada JOK!
Pa da treba poskupit odma bi sve bilo uredu.
bune se, ko ce racunati posebno, neko im aplikaciju napravio, sad opet na novo, ne znaju izracunati posebno :D pa kako je provedivo za svaki artikl cijena, i prije pdv a, porez bio diferenciran, kako su nase bake i nene to provodile? nego usfalit ce po vasem djepu, aaa?
Ne opravdavam ove nase, ali kod nas su cak i podnosljive cijene na odnosu na susjedne zemlje u kojima se nista bolje ne zivi nego kod nas. Nek nam je svima Bog na pomoci.
Slažem se ovom primjedbom da je neprovedivo, pogotovo ne za 6 mjeseci. Efekti će biti minorni i zanemarivi, možda i kontraproduktivni zbog velikih troškova jer imamo glupu fiskalizaciju i treba intervenisati na hiljadama i hiljadam fiskalnih printera, prilagoditi software i srediti bugove i još hiljadu drugih stvaro koje će iskrsnuti. Samo treba osnovne namirnice na 0% PDV-a jer ta stopa već postoji i ćao drugari.
jaro oni sjede lova kapa, mozda bi bas trebalo ih natjerati da rade to... ne znam
Čuj neprovedive. Isto kao da smo mi prva i jedina država na svijetu koja bi to imala hahahahaha. Nego neće neradnici na budžetskoj sisi da rade, to je.
a mozete uvesti da se u pdv prijavu mora unositi iznos na dvije decimale jer ste skontali da vas firme mogu zeznuti u par pfeninga zbog zaokruzenja. mozete uvesti dpdv e-nabavke i e-isporuke da bam poreski obveznici moraju raditi vas posao. ma mrs
Zato sto sre mutavi neradnici i uhljebi
Nisu nesprovedive nego vam mrskog raditi bando uhljebska
Problem jednostavan. Sva roba koja se uvozi, a nije prehrana carina i porez ukupno 20%, prehrana i sirovina za proizvodnju prehrane uvozna 10%. Domaća proizvodnja bez poreza. Plati porez pri uvozu i bez poreza na dodanu vrijednost. Znaci, porez plati odmah na uvozu i dosta. Domaći proizvodi će biti konkurentniji.
I sad se odmah placa
Nije problem implementacija diferencirane stope pdv već manjak para u budžetu, rok 15 dana da se završi inače smjene i otkazi.
rijesite problem.jednostavno ako ne mozete tako brzo rijesiti problem sa pdv onda dok se god ne rijesi vi po glavi stavnika svaki mjesec dajete po 200 km i eto ga balans to je kad rijesite onda ukinete i opet smo na istom ali kad je da vama nesta ide u korist vi ste specijalci za muljanje m... li vam vasu lopovsku a kad je narod u pitanje ne znate kao ni sabrati 2+2