Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Realan itekako. Cijena gasa u Evropi je pala na onu prije pocetka rata a kod nas i dalje ogromna cijena...
MMF krediti se moraju vracati.Nije ovo visse nezaduzena Yuga.
gooUser1679224425 Ko ti je samo pričao da je Juga bila nezadužena ? 😂 Možda hoćeš reći da nije bila prezadužena, ali zadužena itekako.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Cijenu plina odobrava vlada HAHAHAHAHAHAHAHAHA Pokažite sve što treba od ugovora da se vidi crno na bijelo a ne Energoinvest kupi proda zaradi pa onda BH gas isto tako onda Sarajevo gas a naravno sve plaća krajnji korisnik.Gladne oči niko nikad nije nahranio ali ni svoje bogatstvo niko nije ponio sa sobom u grob.
koliko puta mi placamo PDV na gas? jednom energoinestu, drugi put BH-a gasu, i treci put sarajevogasu? da li je moguce da tri puta placamo za jedan te isti isporuceni gas?
pa ostadose svalerke bez finansija
šta je bolan nerealno...pripazite penzionere barem kad nas morate jahat
Ja, kao neko ko se razumio (ne)rad Energa,smatram da bi SIPA trebala uletiti u ovu firmu i ispitati odluke Bisere i njenih pulena koji su godinama uništavali ovu firmu i na kraju je doveli do ruba egzistencije. Firmu Energoinvest vodi gomila seljama i papaka koji pojma nemaju o životu a kamo li o poziciji koja im je dodjeljena
Jedina svrha postojanja tzv. Energoinvesta kao uvoznika gasa je da hrani sda uhljebe i njihove familije guleći leđa običnih građana.
Vrijeme je da Energoinvest pokaze tacnu fakturu od Gazproma sa cijenom.Alo to nece fa moze.To je drzavna tajna.Ali narode zasluzio si.Uvijek ima ovaca...
Zašto državna agencija za energiju gdje spada i uvoz gasa ne isključi ove posrednike do potrošača, i budala zna da su potpuno nepotrebni? Agencija treba da sklapa ugovore i arbitrira cijene sa dobavljačem, a ova parazitska preduzeća koja su nekad istina bili giganti, neka se bave onim za šta su osnovana, dalekovodima, energetskom, sistemima upravljanja energijom, tat i dr.
Surova je istina, nece nikad biti bolje,
dobro hajd' nemora 30, haj spusti 35!
Zašto sada cijena plina ne prati cijenu nafte .Uvoznik debelo mulja.
Ugovor sa kinezima o rekonstrukciji pruge tajna, ugovor o nabavci plina i troskovima posrednika tajna, ali nije tajna da nas svi pljačkaju i da smo od jedne od bogatijih zemalja istocne Evrope pali na zadnje ili predzadnje mjesto.
tajne se mogu otkriti i cinjenice utvrditi ali postojanje sekine diplome ne.
Jel 20% realno, daj šta daš.
Bečarević je godinama držao istu cijenu gasa. Cijena je počela divljati od kako je Energoinvest "ušao" u priču. Sramotno, 30% poskupljenje, to nema nigdje
Bečarević stari ublehaš i uhljeb. I samoproglašeni expert...
Saopćenje Energoinvesta je neuvjerljivo. Ključno je kolika je njihova marža. Navode kako ovim što ministar traži može doći samo do obustave isporuke. Navode da je zakonska obaveza da posluju pozitivno, kako im cijenu odobrava Federalna vlada, da je cijena jeftinija od cijene elekgtrične energije. Ministar ne može tražiti smanjenje cijene na osnovu bilansa uspjeha Energoinvesta. Neka on tačno iznese kalkulaciju niže cijene inače je ovo samo prazna priča.
Njihova marža je mislim 1% i takva je zadnjih najmanje 20 godina. BH Gas i Sarajevogas uzimaju znatno veću maržu...
A opravdanje da je marza mala kolika je kod ostalih je najbolje opravdanje :-)
Ali realno da nabijate cjene ko da sa Marsa dobijamo plin