Komentari (151)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da je srece ekonomisti bi se i ranije obracali nepismenom narodu i objasnjavali zasto je korisno i neophodno pomagati domace proizvodjace... al hajde bolje ikad nego nikad....
@zubi jedino sto je problem sto i kad kupujes radnicim nije bolje.
@ubijen u pojam@Dzemsudin Ti vjerovatno nemas svoje djece ili ne planiras zivjeti u Bosni. Zato tako govoris. Druga je alternativa da si strani placenik (prodajes stranu robu) kojem je u interesu ispumpati sto vise para iz Bosne. Sve su evropske zemlje kupvale samo svoje dok se nisu obogatile. Francuz je kupovao Renoa i Citroena a ne Mercedesa i BMWa iako su bolji i vecina ih moze prioustiti. Tako je i sa Talijanima, Spancima i mnogim.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Je li da kupim Klas spagete koje se ne proizvode u BiH?
pa da, npr ni AWT televizori se ne proizvode u BiH ali tome ces vise pomoci BH privredi nego kupovinom npr Tesle, Voxa i drugih marki slicne kategorije / kvaliteta
@Stream9968ivc1368gca Kupujmo domace bar dok kriza ne prodje. Mozda se naviknemo pa nastavimo i puslije krize. 1 km dnevno po stanovniku BiH je 3.5 miliona KM puta 365 dana je milijarda i 200 miliona km. Svaka marka se oplodi kroz sistem bar 2x sto znaci 2.5 milijardi dohotka godisnje u BiH. Za svaku marku potrosenu za hrvatsku robu Hrvatska umjesto nas zaradi bar toliko. To su milijarde a mi pricamo o nekvim milostinjama od stranaca.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
NAJODVRATNIJI FAKULTET IKADA, zavale studentima namjerno, ljudi koji se prijave su većinom sa 5,00 prosjekom a oni od njih prave neznalice, zaista jadno od tih profesora, umjesto da se bore za mladost koja sve više traži put prema drugim boljim zemljama, umjesto da pruže priliku mladim ljudima koji žele studirati, oni gledaju samo da skupe što više novca - napune džepove, nije ih briga za studente kojima cijeli život zavisi od toga da li će se upisati ili ne.
Ne glumite više, pustite ljude da bar da se upišu, sami će shvatiti ako nisu za to.
Od "vodeceg ekonomskog fakulteta" ocekujemo Mnogo vise od ponavljanja vec milion puta emitiranih i vidjenih reklama. Gdje je analiza stanja, plan akcija, prijedlog ekonomskih mjera..?
kupujem domače godinama i samo to je način da učinimo nesto za svoju zemljuđ
šta me imate pozivat, ja uvijek kupujem domace proizvode, izuzev onih koje nemamo..ko to ne shvata taj je totalni idiot
Šta ćeš objašnjavati zatucanom Bošnji, ima kompleks da kupuje domaće i u tome je prvak svijeta.
Samo domace kupovati ! I ovo sto iz vana nama dolazi je smece, svoj skart salju nama. Bezbroj je primjera u razlici kvaliteta istog artikla koji nama salju i koji se kod njih prodaje tako da nema puno razlike izmedju naseg i domaceg cak sta vise ima dosta domacih proizvoda boljih od uvoznih.
Naređenje, izvtšenje!
Zasto se ne insistira da vlada donese zakon da javne ustanove moraju kupovati recimo najmanje 80 % proizvoda od domacih proizvodjaca. Da se svi poljoprivredni viskovi moraju otkupiti. Hrvatska je vec uvela takvu mjeru. Nema sanse jer ce i Dodikovi i Covicevi biti protiv, jer treba time "da pomazemo Srbiju i Hrvatsku" a da odmazemo BiH. Narod ko ovce namjerno nece da kupuje nase a poslije ce da "K´kmeci" i trazi pomoc.
Kupi svoje po svaku cijenu ? Bas i ne . Nasi neka nauce praviti dobro pa ce svi kupovati. Neki koji se pravi kod nas ista cijena kao uvozno koji ima puno vise troskova ..
Kupujmo domaće gorivo, neka nas gule domaći naftaši, sve ostalo je isto
Bravooooo
Šta mi neko mora govoriti da svoje kupujem ja to radim godinama samo tako ekonomija jedne zemlje napreduje
Izasla MAZA i odmah skuplja od Nutele...fol nema palminog super nek nema al formiraj cijenu da je jefinija a ne tek izasli na trzist ! I tako je sa svim proizvodina ili je smece ili je uvoz jefiniji.
Kupujte naše smeće jer ste odani, jel? :D Treba čekat da se granice otvore pa otić na zapad, pustit ovu bagru da propade. I naručene vijesti, i naručene poruke, sve po režimskoj direktivi.
Da je srece ekonomisti bi se i ranije obracali nepismenom narodu i objasnjavali zasto je korisno i neophodno pomagati domace proizvodjace... al hajde bolje ikad nego nikad....
@Nov iGrad nije posao ekonomiste da se obraca narodu vec da napravi ekonomiju koja je konkurentna uvoznoj ili u ovom slucaju da odskoluje menadzera koji je sposoban konkurisati svojim proizvodom na trzistu. Cijenom i kvalitetom.