Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dajte malo obiđite dalmaciju - pa da vidite šta je nekultura i neljubaznost čuj hrvatska agencija provodi istraživanje pa su u BH najgori ..... bit će da vam zaista pala sezona pa sad gledate kako da uništite konkurenciju
s obzirom na broj turista i ugostiteljsku tradiciju HRVATSKA je najgora na svijetu! eto nasla se hrvatska agencija da nam spodcitava da su nasi najgori
@eluna Vidi, inače sam zagovornik bosanskog identiteta i svega što njega čini, međutim ovaj put se slažem s rezultatima istraživanja, iako je nosioc istraživanja Hrvatska firma. Generalno, konobar je sinonim za svako lice (većinom osobe mlađe životne dobi), koje iole zna računati i nosati tacnu. Gotovo niti jedan današnji konobar nema završenu ugostiteljsku školu! P.S. Ne davno, u toku redovne dnevne pauze za kafu, odlazim s kolegama u jedan ugostiteljski objekat, prilazi "konobar" pjevušiće i bez "dobar dan, izvlite", obraća nam se s floskulom "hajmo svi uglas!", ja sam na floskulu reagova "bojim se da ću ovaj put preskočiti!?", mislim dno..
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
da je neko od vas bio konobar znali bi sto su ljudi neljubazni! a niko ne kaze kakvi su gosti!
Zašto niko ne provede istraživanje o tome kakvi su gosti?? Najgori na svijetu, sve goli seljak sišli sa brda ne znaju naručit, o napojnicama je besmisleno govorit!
daj ba sta seru ovi nigdje bili nisu ....
Ja kao evropljanin i intelektualac, tvrdim da su u BiH najljubazniji. U Sloveniji je ljubaznost samo formalna, u Hrvatskoj gotovo i nepostoji. Moram priznati da su mi i Crnogorci poprilično ljubazni.
istina, cast izuzecima
Ljubaznost i kultura ohodjenja su dio opce kulture covijeka koja se stice prvo kod kuce, a kasnije u skoli i drustvu, ali posto Turci kulture nemaju, posto ime je rijecnik siromasan (ako uopce i znaju sto je to!) i posto iznad svega vole sluziti svojime strastima i pohotama - sasvim je razumljivo da ne moze niti onoga provoga biti! Jedno uvjetuje drugo.
koja laž,ja kad konobarici mahnem parama pored nosa,šta mala radi
ŠTA'Š?! SUČIM ĆEŠ?!
Momak i djevojka u kaficu: M: Kafu D: Kafu al nemoj stavljat kajmaka. :D
Uvijek postoje izuzeci i ljubazni i kulturni. Ali stvarno da su neljubazni i nekulturni to je cinjenica. 90% ne daju racun i jos znaju naplatiti vise nego sto treba i tako im to prolazi. Sto se Hrvatske tice dijelim isto misljenje, mada opet kazem cast izuzecima :D
"Pozdrav Želje kupca Predstavljanje proizvoda Nuđenje dodatnog proizvoda Zahvalnost za posjetu " hahahahahaha - koji ste vi Hrvati seronje. Niko nije dvoličniji od vas. Sa Srbinom znaš na čemu si. Ušli ste u Evropsku uniju i sada bi da nam solite pamet, bagro balkanska. Matere mi, ne znam kolika budala moraš biti da im ideš na more. Jednom se poznaniku dogodilo da je u piceriji u Makarskoj tražio picu ali da ne stavljaju svinjetinu - konobarica je grubo odgovorila da imaju samo svinjsku šunku i da mu ne fali ništa da to jede.
Ovo je čista glupost. Možda je istina da većina ne pozdravlja, ali sa onom bagrom u Dalmaciji, kojoj vrijeđanje na nacionalnoj osnovi mušterija/turista nije strano, se niko ne može porediti. Dalmacijja je Balkan Balkana.
najgori smo u svakom pogledu
Pa moraju biti neljubazni kad rade od 7 -22 za 15-25KM
Ne znam što mi se briše komentar ali hele nejse... Riječ je o ljubaznosti osoblja na benzinskim pumpama, neko je nekad napisao i za energopetrol i neljubaznosti radnika.. ja imam pozitivna iskustva sa radnicima HIFA na Hotonju, do koga je i do čega, ne znam ali su jako ljubazni.. i na OMV su bili. O kelenrima ne bih, ne može biti kelner bez škole, misli zapsoliti radnika sa nekom srednjom koji ne zna je li Pelješac poluotok ili otok i da lie je plvaca s tog otoka..
Ja gledm ove po benzinskim pumpama i čini mi se da su na HIFI Hotonj pogotovu najljubazniji.. Vaša iskustva? Je li što su dobor plaćeni (kažu neki) ili je nešto drugo, pristup vlasnika ili... Meni godi sipati gorivo kod njih, kvalitet je evo pokazale analize dobar..
To da konobari nisu prijavljeni i da im je mala plata nije opravdanje za neljubaznost, međutim, meni su puno neljubaznije prije svega SLUŽBENICE u bankama koje su i prijavljene i sve živo, a ipak su krajnje neljubazne, ispijaju kafu na očigled klijenata, odmjeravaju, ponašaju se kao da njihove pare hoćeš, a ne svoje, pri čemu o svom poslu blage veze nemaju...
ja guzim konobaricu ta tlane i meni fino