Komentari (121)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jebes ti drzavu koja ne stiti radnike,, a cuva lopove
to ti je kapitalizam sine...
Max Weber , Karl Marx, i OVI NAŠI !
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
za 430 km mladji i vredniji? Pa kako Vas nije sramota, od sada ni marku moju necete dobiti kad ste takvi prema radnicima.
Ja kod njih nisam sipao iz razloga što su Rusi. Haram im svaka marka bila.
Narod je za sve kriv,oni su odkupili pumpe nasih ljudi kojima mi nismo vjerovali,ja sam rietko sipao gorivo u Barama na pumpi koju je drzao Bosnjak tuzlak kazu sipaju vodu,sada je ta pumpa ovih hovana i ja redovno sipam ko tu mi najblize a gori mnogo benzin,nego prije,znaci mi stoka ne valjamo idi bolan u Visoko i naspi a nemoj kod njih,dodi vise balijo pameti,narod je kriv isto kao i vlast.Idemo iz Sarajeva u Vitez u soping ko malo jevtinije e pa neka nas guze,kod toliko gradevinskih sarajevskih giganat firmi nama zgrade prave po Sarajevu hercegovci hrvati ma nismo mi ni za mjesne zajednice.........
Tako nam i treba , a mi idemo u njihovu banku Sberbanku i točimo na njihovim pumpama Gazprom itd a nećemo kupovati na našim. Oni su divna stvorenja ti Rusi zaista a mi smo u stvari stoka i treba nas unistavati.
ma sve je dobro dok se ne puca...
Šteta što Hifa nije kupila OMV. Oni bi samo mogli uposliti još radnika, a ne otpuštati kao ovi Rusi. Ja na Gazpromu nit sipam nit namjeravam sipati. Na Hifi ću sipati pa čak i da su skuplji od rusa, ne dam strancima pare. Bolje je našim bošnjama davati koji ulažu u ovu zemlju.
Interesantno je li Hifa u Tešnju našla naftu, pa napravili rafineriju ili i oni možda uvoze naftu.
Ne kupovat kod njih gorivo i gotovo, propast ce i cao cao
NAVIJAČKA GROZNICA PRODATO 300.000 KARATA: Niko ne želi da gleda Bosnu i Hercegovinu BRAZIL 201415:12, 14.03.2014.Autor: Kurir sport,Foto: AP Pošalji e-mail Odštampaj tekst A Najmanje karata prodato je za mečeve koje "Zmajevi" Safeta Sušića igraju protiv Nigerije i Irana, a podjednako su neinteresantni mečevi Grčka - Obala Slonovače Navijači Bosne i Hercegovine, Foto: AP Navijači Bosne i Hercegovine RIO DE ŽANEIRO - Međunarodna kuća fudbala (FIFA) pustila je u sredu u prodaju 345.000 ulaznica za mečeve Svetskog prvenstva. U prvih 24 časa prodato je gotovo 300.000, najveće interesovanje vlada za utakmice Brazila, a najslabije interesovanje vlada za mečeve reprezentacije Bosne i Hercegovine. FIFA je saopštila da je pustila u prodaju ulaznice za 60 od 64 predviđene utakmice. Karte za uvodni meč na šampionatu između Brazila i Hrvatske, te za oba polufinala i finalni meč, još uvek nisu u prodaji. Navijači Brazila, Foto: Uefa.com Navijači Brazila, Foto: Uefa.c
Sta si htjeo da kazes ?
Neka se zahvale onima koji su nam doveli ruse...gazprom,sberbank...zna se ko...al eto ostace isti broj radnih mjesta ali ce se zaposliti "mladji i vrijedniji" a koji su im slucajno garant i familija
Ma ja samo tako glupani jedni, pljuvanje bez sekunde razmisljanja!!! Ovako je najlakse pomene se neko Iz Rusije ma je... majku pravoslavnu (cetnicku)... Arap majku balisku,... ili ustasku... Neka se svi ovi radnici jave kod "nasih" gazda pa se imati 1500 KM ,redovan godisnji, placene prekovremene, praznike,vikende,... Dosta sranja nije bitan "gazda" nego sistem u kojem je dopusteno da se sa radnikom brise pod (molim vas da ne pominjete 1% drzavnih kompanija) Joj da se hoce zavrsiti ova izborna godina pa da politicki placeni maloumnici prestanu davati komentare!!!
Rado smo zamjenili bratstvo i jedinstvo, i nasu diktaturu proleterijata, za neku vrstu "slobode" (da mozemo jezik van pruziti kad hocemo, mahati zastavama malih drzavica, i nabacivati jedni drugima koliki smo vjernici). Kako se udaljavamo od tog socijalizma, vrijeme pokazuje koliko obilna i katastrofalna je ta greska (bez obzira sto je subjektivno misljenje). Manjine vjerovatno danas uzivaju bolje nego ikad, ali za obicnog radnika - situacije kao u ovom clanku ce biti sve cesce.
Ako je tacno sto stoji u naslovu onda Gazprom nema apsolutno nista sa otpustanjem radnika. Fransiz firme su potpuno samostalne ,a u ovom slucaju,bosanske.
Umjesto da imamo vlastite benzinske pumpe, mi naše gigante prodajemo drugima, ili dajemo drugim zemljama priliku da otvaraju po našoj teritoriji iste. Samo je zemlja naša, sve ostalo je tuđe. Ne treba na ovim pumpama uopste vise sipati gorivo, nek' propadnu.
ništa novo kod nas.uostalom zašto je i bio rat?da se sve uništi.jer BiH je bila konkurencija,veliki broj naših firmi je radilo u inostranstvu.zato nestaje jedna po jedna lagano.
ništa novo kod nas.uostalom zašto je i bio rat?da se sve uništi.jer BiH je bila konkurencija,veliki broj naših firmi je radilo u inostranstvu.zato nestaje jedna po jedna lagano.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ne treba sipat kod njih. I onako nude jeftinije gorivo od ostalih, ali samo zato što je sumnjivog kvaliteta.
Klasični primjer pranja novca, lova u mutnom i izrabljivanja radnika a sve o trošku države uz pomoć fantomskih ubleha-kompanija tipa TrenkWalder. Apsolutna je laž da će zadržati postojeće radnike, neće niti jednog jedinog, par njih će raditi mjesec dana dok obuče nove kurbane koji će biti plaćani novcem iz budžeta predviđenim za poticaje za zapošljavanje i to na ugovore do godinu dana, a onda par dana prije isteka ide uredno otkaz za tu garnituru a dolazi nova sa novim poticajnim sredstvima i tako u krug... Ovo su tipični i školski slučajevi za nadležne pravosudne organe i inspekcije koje se bave pranjem novca, teškim kršenjem radničkih prava i zakona o radu, te izbjegavanja poreza. Franšize su jednostavno paravan koji služi kao svjesno žrtvovanje pojedinih jedinica prilikom otkrivanja nepravilnosti i izbjegavanja odgovornosti glavnog subjekta, odnosno kompanije. Jadno, bijedno i providno. Radnicima toplo preporučujem dobrog advokata i mogu da povale ove četnike iz Gazproma k'o bekane.
Nisu to Gazpromove pumpe iako je Gazprom konacni vlasnik. "Gazprom" pumpe u BiH su u vlasnistvu NISa (Naftne industrije Srbije) sti znaci pod kontrolom prekodrinskih cigana. Koristi se samo brend "Gazprom" jer brend Naftna industrija Srbije nije pozeljan na ovim prostorima iz politickih razloga, ali sa rukovodjenjem tim pumpama stvarni Gazprom nema nista...
..........kad sve znas,reci ti meni ko je vlasnik NIS-a.......
Napisano ti je gore u tekstu ako pazljivo procitas. Poenta onoga sto sam napisao ako nisi razumio je u tome da je navedena odluka donesena od strane cigana iz Srbije, a vjerovatno na stetu imidza Gazproma kao firme ciji se radnici/rukovodstvo sigurno ne bavi ovim pitanjima.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
I u Telemachu je bilo smanjenje plata, a povecanje toplog obroka samo da bi firma ustedjela nekoliko desetina hiljada KM mjesecno na racun placanja poreza FBiH. Bruka sta se radi od ove drzave.