Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Konacno, da nije samo bh privreda maline, jagode, krompir, kupus, tov goveda i sl.
Nisam neki stručnjak za kompjutere ali svaka vam čast momci i djevojke ! Samo naprijed
SVAKA ČAST.elektronika je budućnost za bosnu
IRIS-8 proizveden 1984-e je prvi BIH kompjuter.
Svaka Cast
Fali nam ovakvih vijesti. Svaka cast momci, samo naprijed!!
Prvi bosnjacki racunar SOM. Programiran da pravi kahvu, pece pitu, stavlja zar na nargilu, i ono najvaznije - bira samo proverene dojave za kladionicu.
@Harry Callahan Sta se bunis, nisu dojavili o prvom srpskom ili hrvatskom racunaru. Kad njih bude, i njih cemo komentarisati.
Ovo nesto kao Rapsberry Pi, samo sto ce se moci koristiti za malo slozenije zadatke obzirom na razvijeniju procesorsku arhitekturu. Ako uspiju cijenu dotjerati ispod 100 maraka mogli bi napraviti dobar posao. Neka se samo radi, i neka je sa srecom.
predlazem menageru prodaje datog proizvoda da sredi sa politicarima da proizvod bude obaveza nabaviti svi poslovnim subjektima po masnoj cijeni nek izmisle zakon i neka ga proguraju koasnije pola becu pola preduzecu
Spavas li mirno Gatesu Bilee
Svaka čast.
Divim se svakom preduzetniku koji nesto pametno i prosperitetno uradi pored ovih opstruktora na vlasti. Puno sreche i slijedeci racunar bit ce vas.
@Cubone Neznam, mozda, ali su nesto i otvorili.
Bravo direktori, nije da smo tanki u it sektoru nego smo pretanki zato ovo treba cijenit bez obzira sto se ne razumijemo najbolje u compjutere :P
Sad ga treba upitati "šta ima" i ode u beskonačnu petlju.
PA DOBRO, OVAKO SE STVARAJU VELIKI BIZNISI. NARAVNO SVE TREBA I PODRSKU POTROSACA. SLJEDECA STVAR IM TREBA BITI, PRVI BIH LAPTOP/TABLET NA WINDOWSIMA !
Ne isplati se. Nije problem sastaviti laptop, pa ni tablet. Problem je dotjerati cijenu radne snage na onu kinesku. U svijetu sigurno imas sada par hiljada firmica koje pokusavaju da se probiju na tom trzistu, a vjerovatno ce mozda jedna uspjeti, ako i to. Osim toga Microsoft Surface Windows operativni sistem) vec postoji, pa ako ti 700-800 € ne pretstavlja problem, bujrum.
Svaka Cast, BRAVO
Svaka Čast!