Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DenzelWashington, koji si ti glupan!!!! Nema bolje fabrike u BiH... Trebali su je mozda dati SDA ili SDP, pa da je oni "preporode"...A i ti Carnivore, jesil cuo za filtere??
Znam sasvim pouzdano kakva je organizacija u FCL, kakve su plate, koliko ko ima, ekologija itd, U FCL od ukupno, koliko ih je ostalo, 200 radnika ima 20 pametologa, 30 pedera, 25, kretena i 25 k...čina. Ostalih 100 jadnika šute, rade, šta će, valja dočekati penziju. Ti se prepoznaj u kojoj si grupi (ili ćaća ti ili mati ko ti već radi u FCL) i ovi što dislajkaju.
Već odavno pale auto gume i to naveče kad im filteri ne rade. Zato je Lukavac pun karcinoma i plućnih bolesti. Sad im je vlada samo legalizovala paljenje guma. Baš me zanima ko li je strpao koliko u džep za ovo...
Jarane, oni će paliti smeće i imaće ekonomičniju proizvodnju samo što će okolina to sve popušit.
Plate su im najmanje od svih fabrika u okolini. Marka im je ko tepsija pa me nečudi da počinju i smeće ložit.
ajd poklopi se, i uhvati se kakvog posla umjesto da spamas po forumu... ima li dobre vjesti da se nepopljuje..
Šta je tebi ovde dobra vijest, objasni.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Otkako je kupise Austrijanci, fabrika se probudi... Ova fabrika drzi cetvrtinu Lukavca na zivotu, a plate su im od 800 pa nadalje... Cestitke!
ova fabrika ne drzi ni 50-ti dio Lukavca da odma znas ,,, iz prve ruke ti ovo potvrdujem jer ja sam u blizini !! Imam rodjaka koji tu radi vec dugooooooooooo !! Dole je cisto sranje i ovo je mazanje ociju !! Pravi giganti su Soda i koksara u kojoj ja i sam radim i ona je ta koja je zapostavljena od opstine LK ... u Koksari ima radnika koliko u sodi i Cementari pa pomnozi sa dva ,,, A koksaru ne cini samo proizvodnja koksa nego dosta proizvoda koji su izrazito popularni u svijetu hemijskih i pogona ne-metala !! U koksari su plate od 650-1100 KM bez minulog rada !! Dok direktori drmaju od 2500-8000 KM !!! Da su pazili koliko i na cementaru barem danas bi LK radi koksare bio najbogatiji grad u kantonu !! Dole je kriminal svjetskih razmjera ,,, SIPA se treba pozvat deff u Koksaru tj danasnji GIKIL !!!!!!!!!!! Plate kasne,sve je u haosu,pred raspad !! Radnici ginu i non stop povrede !! Ljudima se prijeti otkazima i otkazima njihove djece koje rade tu,ucjenama i ko zna vec sve ne !!
50 -ti dio? Ti si lud jarane, ja sam iz Lukavca ko i ti, znam sta pricam... Da se nisu privatizovale Soda, Cementara i Koksara, puno bi Lukavac opstao na Rudniku Vijenac (koji je takodje privatizovan prije 2 godine) i Rudniku Sikulje... eh druga je stvar sad sto je Koksaru kupio Indijac koji zeli vise od 50 % vlasnistva pa da može sam upravljati bez vlade cijelom fabrikom, sto je i logicno. Frajer ulaze pare ko i ovaj u Cementaru pa ima pravo da ga se pita sta ce biti sa fabrikom, a ne Vladu TK koja vama koji radite u Koksari samo zagorcava zivot. Sta bi bilo sa Koksarom da nije dosao Indijac? Propali bi ko zeton!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)