Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cilj i Amerikanaca i Rusa je da oslabe Evropu! To im za sad odlično ide!
🤣 koji glupan.. ko tebi dade da komentarises?
@Frieend N.A.P.U.S.H.I.M.I.S.E.K.O.M.U.N.J.A.R.S.K.E.K.U.R.C.H.I.N.E.G.L.U.P.A.N.E.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Evropa nametnula sankcije Rusiji. To je isto kao da ja nametnem sankcije lokalnoj pekari, koja je jedina u mom kraju, pa mi ostaju dvije mogućnosti - da idem u drugi grad da kupujem hljeb ili da umrem od gladi. Loš primjer, ali ilustrativan. Sankcije možeš nametnuti ako imaš robu, koja je drugome potrebna, pa mu je ne daš.
Ili da sam sebi napravis pekaru i imas hljeb i da ne ovisis o budalama vise. Samo se trebas strpiti dok je napravis
Ljudi prezive rat i i rusenje, a da ne mogu plin. Boze. Eu ima novac i pamet. Imaju tehnologije. Dok se ti vozas autom starim 20 godina, oni vozaju elektricna i vozove na hidrogen kao gorivo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
2002-3 odnos je bio slican a nista od navedenog nije tada bilo. Ameri sami odlucuju kad i koliko ce da izvinete podici dolar. Takodje je cesta pojava da je dolar veci kad su demokrate na vlasti. Pretoostaviti kretanje valuta je tesko, ja licno vecinom sam grijesio a po komentarima mi se cini da su vecinom experti od kojih treba uciti.
Vrijednost i dolara i rublje raste al razlog tome je sto se sprema uzasna inflacija. Europa drzi valutu pod kontrolom. U sustini visoka vrijednost valute govori o slabosti valute a ne njenoj jacini.
Odradiše Ameri Evropu... Sve ono što nisu uspijeli preko Merkel svih ovih godina, napraviše preko Ukrajine... Odmah da se razumijemo da ne podržavam Rusiju ni u kom slučaju, ali je ovo Američka kuhinja
Jak dolar je smrt za US ekonomiju! Američki izvoz trpi teške gubitke, jer malo ko kupuje američki proizvod po ovoj cijeni dolara, dionice u padu zadnjih skoro godinu dana i najavljuju tešku recesiju! Dolar mora pasti da bi se US economy stabilizirala!!!!
Inflacija mora pasti prvo
U nestasici toalet papira Euro ce nam dobro doci svima!
Treba marku nakelemiti na Dolar umjesto na Euro. Odosmo u pm sa Eurom
Sta ti je amerika. A EU kako je krenula iduce zime euro ce biti skoro pa smece.
Na Rublju prijatelju, Rublja ima zlatni standard postavljen pred pocetak rata u u Ukrajini! Dolar je isto sto i Euro propala valuta za koju gotovo niko vise neda svoju robu, pa valjda ti je jasno odkud infalcija, nija pala sa neba!
Dobor za izvoz ali ne smije dugo trako ostati.
Slava Ukrajini 🤪
Jos sankcija uvedite sami sebi josssss
Kako je Amerika slomila Jugoslaviju, Irak, Libiju, sad lome Ukrajinu, pa ce Evropu i tako lagano vladati… a nama govoriti Rusija je kriva i Rusija ne valja… Ako je Rusija kriva zasto joj se Amerika ne suprostavi?
"We don't have a dog in that fight" - James Baker 1991. Americki ministar inostranih poslova 1991 "Mi nemamo stranu u tom ratu". Ostavili su prvo Jugoslovenima da rijese problem, pa Evropljanima pa kad su vidjeli da nema rjesenja zauzeli su stranu i dali Srbima po gubici
eee moja Evropo.......u sta si se dala uvuci !!!
sve je to politika, u politici se nista ne desava slucajno!