Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vi ste rekli kad se pređe na turski tok da ce gas biti jeftiniji a on poskupio 38 % toliko o vama i vasim saopstenjima
Ukinite onda SarajevoGas i BH gas ako samo energoinvest uvozi. Zasto da placamo 3 posrednika i silne uhljebe u tim firmama i njihove ogromne privilegije i plate. I da smo Njemacka to bi bilo preskupo. Pozivam sve gradjane da ako grijanja ne bude samo jedan dan ne plate cijeli mjesec ovoj bandi uhljeba i reketasha.
Koga ovi zezaju, pa valjda se gleda prosječna dnevna potrošnja, vidimo da je u nekim danima daleko ispod toga. Naravno da će u hladnijim danima biti premašena.
Firma u kojoj se neki inzenjeri iskoristavaju za hiljadicu ko mazge, a sefovi i direktorcici se setkaju za par hiljada sa sastanka na sastanak (citaj s rucka na veceru). Po svakom inzenjeru nekoliko sefova...Oni koji zaista vrijede tamo su ko onaj Pantic iz Tesne koze, mladji referenti do penzije. Tamo glavne lole su priuceni u vecernjim skolama, ratnim diplomama sumnjivog porijekla, familijarno i stranacki povezani... Da povratis.
U Energoinvestu robovlasnicki sistem, direktorica napravila prijedlog pravilnika po kojem je plata skoro sva varijabilna, tako da inzenjeri koji su preopteteceni ne znaju hoce li na kraju mjeseca dobiti platu cistacice her su zbog preopterecenosti probili rok ili ce biti nagradjeni ako su se dovoljno dobro ulizali podobnim sefovima. Ako bilo sta kazes protiv, mozes dobiti radni nalog za Libiju.
Gospodja skontala kako da obezbijedi 50ak podobnih uvlakaca do penzije, a ostale ce da rastjera diktaturom. Zbog toga njoj treba gas. Inzenjere je uglavnom rastjerala, a oni koji jos uvijek rade su pod tolikim pritiskom da "pucaju". Napravila prijedlog pravilnika u kojem je koeficijent slozenosti za inzenjera samo 30% veci od onog koji je za cistacice.
Ne lupaj botu. Pitaj ljude iz Energoinvesta dali im je bolje bilo sa SDA lopinama i Čengićem, kakav je to cirkus bio!? Da nema te zene, ova firma bi ti bila ugasena vec 6,7 godina. Ne moze se ocistiti firma od bivseg SDA kadra jos, jer imaju ledja od stranke. Ta direktorica gura kamen uzbrdo da vrati firmu na 5%.Neke boli sto su ih provalili za Madjarski tok i preko 3 mil eur da stave u dzep ljudi iz Sarajeva Gasa par politicara i Madjari.
Problem je sto se gas trosi direktno iz gasovoda, i da ne postoje nikakve zalihe. Tako da trziste diktira cijene i placa se aktuelna cijena. Umjesto da se ulozi u centre koji ce da drze gas u zalihama pa se ljepo kupuje ljeti kada je cijena niska a trosi zimi. Onda ni obustave dostave nemaju uticaja na narod i njihove dzepove.
Lažovi lažljivi. Varate narod i vješto manipulišete nekakvim podatcima na papiru. Mi obićni građani znamo da nam je temperatura u stanu zadnja tri dana nekoliko stepeni manja a raću će biti petnestak posto viši. To nema nigdje nego kod foliranata kakvi ste vi, sarajevogas i toplane.
mir , mir, niko nije kriv. sad na sud pa se dokazujte 20-30 godina, šta fali. istina ce izaci na vidjelo kad tad.
dajte mi jedan medij i narod ću pretvoriti u krdo svinja. očito fejsbuk vladi uspijeva isprobani metod.