Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dragi Elektroprivredari, dBd vam djeci po marke zafalilo za panj horsa, a vi dBd umirali a ne mogli umrit, stoko kapitalistička.
omogućite mi da biram dobavljača struje. gdje piše da moram koristiti struju ep???? monopolo!!!! meni je jeftinije uvesti struju proizvedenu u bih preko njemačke (ep prodaje svabama) nego ovu koju nam oni naplacuju
Za gorivo se slazem s tobom. Ali za poskupljenje sruje i tarife koje si poslavio, imam jedno pitanje. Jel\' znas ti kakav je standard u Sloveniji, a kolika je prosjecna plata Bosanca, ako uopste ima platu. O resursu kojeg imamo za izvoz, a placamo kao da ga uvozimo ne bih ni pricao. I jos nesto. Radnik koji radi u nekoj od hidroelektrana na Neretvi (u sastavu EPBIH) dobije platu u vrijednosti struje koja je tu proizvedena za sedmicu-sedmicu i pol. Gdje i kome ide ostala lova od struje koju proizvedu u ostatku mjeseca, znaci 2,5 do 3 sedmice? Recimo da sedmica ide za plate rudara, sta je sa ostalom lovom?
@uvijek socijala Ma da, ugalj koji se vadi u domacim rudnicima koji su sada vlasnitvo elekropriverede BiH je znacajno poskupio pa sad ce i struja. Poskupila je i voda iz Neretve i ostalih rijeka pa moramo platit i to?
Zašto bi ionako skupa struja poskupila kada je to domaći proizvod??? Majku li vam lopovsku je.be,m!
sta da nam pozelim, hljeb od cetiri marke, struju najskuplju u evropi, i najgladniju godinu od srednjeg vijeka.... zivjeli
sve je to zbog EDINA DZEKE...valja vatiti ljudima bacene pare...hihihihi
Pa dobro, ljudi, hoće li iko ovdje kod nas organizirati proteste?! Svi samo kukaju i kukaju a kad treba izaći na ulice, pojavi se 20 ljudi!!!!!
@Antidemamgog O cemu ba ti pricas, jel ti kontas da je EP BiH radila sa gubitkom ove godine? Kakve veze imaju poskupljenja nafte sa poskupjenjem struje kod nas? Za razliku od zemalja o kojima ti pricas, mi svoju struju proizvodimo i izvozimo dok oni dio uvoze. Dalje nije tacno da je struja kod nas posebno jeftinija nego u hrvatskoj koja ima prosjecnu platu vecu duplo od nase (takodje i CG ima gotovo duplo vecu platu). Cak kod nas struja nije posebno jeftinija nego u Austriji, kad bi se uporedila prosjecna plata kod nas i njih doslo bi do zakljucka da mi imamo mnogo skuplju struju nego oni. Bit svega je da imamo struje i cumura i da to trebamo koristit a ne uvozit toliki plin i naftu za grijanje.
Ma ja ba, dok je nas ovaca biće i vune... Pa jeftinije struju prodajete hrvatskoj i drugim zemljema nego nama samima, pa zar vas nije stid majmuni jedni...
Hajdmo svi skupa ... Struja, Voda, Plin, Plin, Plin ... Hljeb, Brašno, Gri-ja-nje ... Sta-na-ri-naaaa, odvoz smeća, Plin Plin Hljeb Hljeb Gri-ja-nje Struuuuja,,, Struuujjjaaaa ... Hljeb, Plin, GRAS, I na kraju ško-la-ri-naaaaaaaaaaaa ... Ref x 1000
@TV1 Naravno da je vama neophodan jer vi (Stranka za BiH) potrosite uvijek vise nego imamo i ukalkulisete da ce to gradjani platit. EP BiH je sama po sebi prejaka kompanija i mogla bi raditi uspjesno da je struja upola jeftinija nego jeste (isto bi moagao i BH telecom ). Kad vi kradete i Gasprom bi bio u minusu... Nema pomoci!
Ma neka, treba nama tako, možemo se mi patiti još puno! Samo šuti i trpi!
Treba nam svjezeg kaptala, da moremo manpulisat
kraljevina ZAKON!!!!!!!! www.bosnianroyalfamily.org
Sjecate li se onog snajperiste sto je ordinirao po Washingtonu? Pitam onako, bezze.
realno govori... cuj, ne zamlacuj ljude ovdje tim hipotetickim pretpostavkama. Neka FERK otvori trziste i trzisnu utakmicu u BiH. Neka otvori granice pa da se struja i iz inostranstva moze dobavljati. Elektrodistribuciona mreza drzavna, a provajderi se kace na nju sa svojim kapacitetima i nude svoje pakete. To je kapitalizam i trzisna utakmica. Htjeli smo kapitalizam i slobodno trziste. To nam sada i obezbijedite. Zivio sam na Zapadu i znam kako to sve tamo fercera. Nadmecu se ko ce pokupiti vise musterija. Ko zeli biti skup slobodno mu, slabo ce profitirati. I naravno preduslov tome je da se sve to prvo privatizira.