Komentari (142)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas bi struja u domaćinstvima trebala da bude 2 feninga,kao što je nafta u Venecueli.
Onda bi imali inflaciju kao Venecuela. Svi bi djaba, i na kraju drzava kriva. Bolje sad 10% da poskupi, nego 100% za par godina ako se pocne uvoziti el. energija
Nisam znao da struja izvire iz zemlje. Struja je proizvod kao i svaki drugi i treba da se prodaje po trzisnoj cijeni kao i sve ostalo. Ako ti je skupo kod Muje,.. kupi kod Salke.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
RUDNICI RUDNICI RUDNICI RUDNICI
https://sda.ba/vijest/trojka-srlja-u-novu-izdaju-kojom-ce-cik-predati-pod-punu-kontrolu-snsd-u-i-hdz-u/2244
Cak i da je jeftinija struja moraju imati dobit! Los mensdzment , previse nepotrebnih uposlenika sa ogromnim platama , vlada ne transparentno uzima i trosi novac… dovoljno za gubitke!
Ko je kriv sto je sda/df snadbijevala godinama ep hzhb po dzabe cijeni struje
ne poskupljujte sirotinji
U EP-u treba finansijska policija duboko da zaore. Od rata pa do današnjih dana. No nijedna vlast to nikada neče dozvoliti ni u EP- u ni u Telekomima.
a plate direktora po 7 8 hiljada nisu problem
OPET MR "NJIVA" U FILMU "NASTAVAK 2014." PA I VRAPCU NA GRANI JE JASNO DA NEPISMENI I STRAŠIVI "NJIVA" NEĆE RIJEŠITI NIJEDAN PROBLEM VEĆ ĆE SVOJIM NEZNANJEM I POPULIZMOM VUĆI FBIH U PROVALIJU. PROŠLE 2023. ELEKTROPRIVREDA JE IZVEZLA STRUJE ZA PREKO MILIJARDU KM - ONDA "NJIVA" PRIMA RUDARE IZ ZENICE I NAREĐUJE DA IM SE ZA NIŠTA ISKOPANO ISPLAĆUJU PLAĆE. POVEĆO PENZIJE ODMAH POSLIJE FADILOVA POVEĆANJA. SADA SVAKIH 15 DANA UZIMA KREDITE. ZA MANJE OD GODINU URUŠIO FBIH.
Kako se moglo i naslutiti počeo Njiva čerupati FBiH. Naslijedio od Fadila + 800 mil KM na računu, naslijedio Elektroprivredu, Bh telekom, Poštu, Bh Ceste, Željeznice - svi poslovali u plusu. Kod Njive "Zlatna koka" EP BIH počinje proizvoditi gubitke. Čega god se ovaj invalid iz "Invalidnih struktura" uhvatio počinjali su minusi. Šta drugo očekivati od Dodikove Vlade B u SA.
prvo povecajte minimalac i penzije bar na 1000 KM pa onda pricajte o dizanju cijena
plata lika koji očitava struju je 1700
Od +200 miliona prosle god., za godinu dana na vlasti su u minusu 50 mil. Pa sve je jasno.
Kako se sječam da prijaviše na polugodišnjem nivou nakve milione dobiti!!!!!
Znači do kraja godine -67 miliona. Kad raspodjeli na 800.000 korisnika, struja će biti skuplja 80km po korisniku godišnje. Znači 10% skuplja struja. Ukrstko
Za ovo mozete reci kriva je bivsa uprava. Ali,krajem godine bi trebala cijena struje na trzistu biti skuplja pa bi to popravilo godinu. Za izlazak iz situacije savjet EpBiH i Premijeru razgovarajte prvo sa rudarima prije nego razgovarate sa sindikatom,upravom rudnika. Trebate fino objasnit planove vase od 2023 do kraja mandata. Niksic i EpBiH su 2010 god. izjednacili topli obrok,regres radnika termoelektrane i rudara.
ja bi njima svima dao otkaz!@!
Ugalj glavni razlog? Koja kontradikcija, koji apsurd, kako samo lazu. Pa Rudari su uvijek htjeli da rade, zasto se nije zaposlilo vise rudara i smanjila nezaposlenost time, pomogli ljudi u nevolji i bez posla?, pa zato jer bez grize savjesti uzmu zalogaj iz usta ko fol 'svom narodu' kroz svoje politicare s kojima sve u tale.Treba vas sve smjeniti s onima koji hoce da rade pravilno.