Komentari (145)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad se uzme u obzir cinjenica da elektroprivreda posluje pozitivno a rudnici negativno sto je lajički van svake pameti je ta sto elektroprivreda za potrebe TE kupuje ugalj po cijeni od 40KM po toni, jer je ona jedini veci kupac. S obzirom da se direktori u rudnicima postavljaju po stranackoj opciji koji veze s vezom nemaju ni kako se odvija proizvodni proces oni rudnike posmatraju samo kao plijen da za vrijeme svog mandata izvuku sto vise para iz njega.
Rudnici su prošlost... Zatvoriti sve, jer je jeftinije kupiti ugalj za TE - e nego ga kopati ovakvom tehnologijom... Žao mi je rudari, propalo je puno produktivnih grana industrije, ne znam zašto bi vi bili zaštićeni kao sjeverni medvjedi...
Zato što bez njih ne može, cijena prevoza toga uglja je skuplja od istog...
Zašto Elektroprivreda ne kaže po kojoj cijeni plaća ugalj rudnicima, ( ispod 50 KM po toni). Isto tako neka kaže po kojoj cijeni istim rudnicima naplaćuje električnu energiju. Neka elektroprivreda onda dozvoli rudnicima da prodaju ugalj na tržištu po normalnoj cijeni. Upravo Elektroprivreda i vlada Federacije rudnike guraju u propast.
Nermin Dzindic...sta je radio..ceko da se nakupi milijarda..hapsana
Kad se sjetim Silajdzica i njegovog ministra Hece i uvodjenja tzv. koncerna....
Podrška rudarima i njihovim porodicama
Znaci, dokle vise!? pa treba da cvetaju a kod nas se gomilaju milijarde dugova ili su u necijim dzepovima, ili se placa socijalni mir da ne bude giljotina!
Gasi te rudnike
Na jednog rudara ide deset administrativnih radnika koje je SDA uhljebila. Svaka dokapitalizacija je isla na uhljebljene plata, a ne na modernizaciju proizvodnje. Koji rudnik bi opstao u takvim uslivima? Otpustite sve administrativne radnike i mozete tek onda poceti razmisljati o modernizaciji.
Debilizam pa sta da ih neko kupi, treba pobapsiti te direktore koji trose silne pare u rudnicima
Gdanjsk osamdesete Drzali smo palceve Rudari, studenti, brodogradiliste Svi mii Poljska u mom srcu..
Samo glasajte za SDA...Bice jos milijardera
Rudnici su u problemu jer ista ova Elektoprivreda (čitaj maćeha) od tih rudnika kupuje čumur za cijenu pet do sedam puta nižu od tržišne. Zato rudnici nemaju novca, uz naravno i višak radnika koji ništa ne rade (njih najmanje 20%).
Nisu bili cuzni dok ih vi niste opljackali, kuji salterusi plata 1300km, a rudaru i00km, vi ste unistili rudnike, vi treba da se reorganizujete, i posutate uhljebe
e da mi je ove pametnjakovice samo 24 sata u rudnik da rade umjesto njih
eto rudari vracajte dugove. za 100 zivota necete moci . ej moj glupi bejha.. narodeeeeee......
A zašto Elektroprivreda BIH prvo ne reorganizuje svoje centralu pisara u Sarajevu? Preko 80% ljudi koji sjede u zgradi ElBiH provedu 7 sati igrajući pasijans i sad vremena žvačući burek na pauzi. Ne da ništa nisu proizveli, nego ništa ni ne rade, osim što čekaju prvi i platu. Zašto sa otkazima ne krenu od sebe?