Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa normalno,zato cete ga nama utjerat poslije izbora uz obrazlozenje da nemamo dovoljno struje da moramo pokrenut ovaj onaj blok a izvozimo je svaka cast.
Sto znaci uskoro poskupljenje struje 🥒
Naravno da Vuk Hamovic i drugi srbijanski sverceri zaradjuju stotine milione maraka na EP BiH. Jedno duze vrijeme EP BiH u vlasnistvu FBIH vlade je prodavala struju Vuku Hamovicu, srbijanskom sverceru struje iz Londona, a onda je Vuk Hamovic, srbijanski svercer struje iz Londona prodavao istu struju firmi Aluminijum D.D. Mostar u vlasnistvu Vlade FBIH. Barem fiktivno u vlasnistvu vlade FBIH. I onda Ameri samo prozivaju SDA?
Koga ovi lazu? 33 miliona neko je zgrnuo uz vas dogovor...
Slonovi jedni omogucite kucama/obicnim gradjanima da se lahko prikace na mrezu sa solarnim panelima, ako se isporuci visak energije, taj visak ne naplacujete dok se ne potrosi visak i caoooo!!! Slonine jedne uvedite to cim prije!
Dje su pare??u rudnike i elektrane niste marke ulozili,sarafa nemamo,a kamo li novih masina.
Najviše im krivo što imaju i domaće potrošaće. Kad bi kako mogli sve izvoziti.
Ovo je bruka i sramota! Izvoz energije znaci da je nasa privreda propala. Prodaju energiju koju su komunisti stvorili ! Koliko ste prodali iz SDA elektrana ?
Izgleda da je Klix svojim člankom začačkao pravu temu. Ova izjava EPBiH zvuči kao pravdanje. Ako sam dobro shvatio, oni su "još prije nekoliko godina" krenuli, ali ništa nisu završili. I svo to vrijeme drugi rade i hairuju. Još jedan dokaz zašto sve treba privatizovati, a onda zakonima regulisati.
Sva ova ostala poskupljena su vecinom lopovluk. Sva ova poskupljenja sa izgovorom rata su bacanje paukove mreze narodu na oci, ko fol a garantujem 100% da vecinu ovih stvari sto prodaju jesu stare zalihe. I novalic na taj sav lopovluk izjavljuje 'napredujemo ekonomski'. Evo vidite kako struja i to samo sa poskupljenjem od 20% imaju ogromne profite. Najradije bih oni to podigli to u nebesa, dzabice, neradom, bez rada da se obogate na racun bosne.
Oni se hvale profitom kao da su privatna firma. Svrha javnih kompanija je jeftin servis za gradjane, a ne radna mjesta za ljubavnice, brkate tetke i malog od burazera.
A što onda penzioneri plaćaju istu cijenu kao i ostali plus naknada za obnovljive izvore energije
Mislis uzeli pare od naroda
Ali tu profit djeli manjina.
Neka ste priznali dobit na stranom trzistu a ebete nas rudare u prkno s 42KM po toni uglja. A jadnom penzioneru tu istu tonu uglja dajemo po 130 KM. A nesto jos bolje nama rudniku vi struju naplacujete 330% skuplje nego na trzistu. Pa onda kazete kako rudar nemoze sebi zaraditi ni za platu... fuj fuj fuj EP BiH je sama stranacka mafija
Generirate a struju nam prodaje privatna firma sa jednim uposlenikom 🤣
Odlično, struje ima, para ima. Očekujemo da će barem najsiromašnija populacija imati subvencije na potrošnju, Šta kažete vladajući, hoćete li siromašnim otpisati račune ili ste ove milione već planirali u izborne kampanje :-)
Ok, ovo treba citirati kada najave poskupljenje..
generirate ih u $ € Funte Huane???