Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
drzava nek smanji aparat, posalje starce u penziju, nametne minimalac 1200 maraka, krene u kapitalne investicije (ne 600 metara autoputa i slicne gluposti), i osjetit ce se vrlo brzo. nasi politicari nemaju ni muda ni viziju za tako nesto
Penzionera u BiH je 650,000 i raste 10% godišnje dok zaposlenih je 450,000 sa porastom od 5%. Dakle za penzije od 500KM ti treba 325 miliona KM mjesečno ili 3,9 milijarde KM godišnje a za minimalne plate 540 miliona KM mjesečno ili 6,5 milijardi KM godišnje. Dakle bar 10 milijardi KM godišnje je tvoja vizija
Usput plan ti mora biti takav ta uračuna prosječni porast stanovništva/penzionera, inflaciju i eventualne kamate, tako da treba nam nešto što ne samo proizvodi 10 milijardi KM godišnje već ima stabilan rast od bar 5% godišnje da bi sve ostalo manje više isto isto.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sve sto nam treba je NAZI pardin NATO savez. Prosto bih prebolio ekonomski nivo zimbabvea kada bih znao da saljemo djecu po svijetu da ubijaju tudju djecu. Ko povezuje nato sa ekonomijom ili je glup ko q ili je dobro placen da pise baljezgarije.
NATO znaci sigurnost i bezbjedno okruzenjje za investicije i razvoj ekonomije. Manja mogucnost politicarima za konstantne krize ili cak sukobe zarad opstanka na vlasti. Mi smo svoju djecu 90tih slali u rat i bez NATO. Zapravo da smo bili u NATO rata ne bi bilo. Ostanak BiH na vjetrometini, sama, ovako slaba od sebe pravi lahku metu za svoje neprijatelje. Ne mozemo bi biti Svvica. Na kraju NATO te obavezuje za podrsku odbrane svake napadnute NATO clanice, sve ostalo je stvar odluke te zemlje.
Nismo mi svoju djecu 90-tih slali u rat zbog NATO vec zbog Velike Srbije / Hrvatske, fashizma i genocida. Ta opasnost je jos uvijek realna i na sceni zadnjih 200g. NATO te obavezuje na sigurnosnu saradnju i podrsku u slucaju napada na bilo koju NATO clanicu, mirovne misije itd. NATO nikad nije napao da bi okupirao neku zemlju. Ratove koje vodi USA nisu NATO. Sreo sam nase vojnike u mirovnoj misiji u Kuvajtu i Iraku, uzivaju, plate nikad bolje, obuka nikad bolja.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nudimo kredite ljudima kojima je potreban finansijski asistent s niskom kamatnom stopom od 3%. Da biste dobili zajam kod ove tvrtke, možete reći tačan iznos kredita koji vam je potreban i vrijeme u kojem možete zajam vratiti. pa ako ste zainteresirani obratite nam se s niže navedenim detaljima. E-pošta: [email protected]
legalizirati travu i prostituciju ...smanjiti drzavni aparat rasteretiti sudove i uvesti porez na luksuz a smanjiti pdv na hranu i higijenu . subvencije za prvu nekretninu i oduzimanje ilegalno stecene imovine ..drzava bi se preporodila ...do tada dovite i molite ..
cuj ekonomski rast ...jarane ako ga i ima inflacija je veca ..kakav crni rast ..samo cijene i nameti rastu ..ovo je odavno za revolucije ..a ove sto mirno protestuju treba sve veslom preko ledja
ma koji građani
I u prošlom članku sam rekao, mapa je nekredibilna. Puno precizniji pokazatelj bi bilo vrijeme od 2000. pa na ovamo.
Treba importirati simpanze, i postavljat ih na sve drzavne funkcije pod hitno. A gorilu od 500 kg za ministra unutrasnjih poslova.
Tako je spor....da se nece primjetiti ni za 200 godina...
Stranački ljudi su največi kočnićari BH Ekonomije, ko trutovi, sve pojedoše a ništa ne doprinose, uz to imaju vlast u rukama
ili su Misljenja Analiticara Toliko SpORA i nebitna ...
...
ovaj top komentar što viče da treba dignuti minimalac na 1200KM ne kuži da bi to podiglo haman sve cijene duplo, naročito cijene usluga poput šišanja, raznih popravaka, ugostiteljstva...
Osjete ga gradjani, alright.
https://goldsilver.com/hidden-secret
https://goldsilver.com/hidden-secrets
Jak analiticar,nema sta. U analizi nista,ali zakljucak je da ce sve biti divno,krasno cim se udje u Nato. Pa da,oni su humanitarna organizacija koja ce pare finansirati u privredu,skolstvo,otvorice fabrike,zaposliti ljude,prestace masovno iseljavanje mladih,sudstvo ce biti pravedno,a drzava servis gradjana.Politicari ce biti sluge naroda.I bice vam divno,kao u Crnoj gori ili Makedoniji.
Zivi se u opstem mediskom mraku. Niko ne smije spomenuti banke i njihovo pljackanje. Narod se drzi u strahu i upire se prst u nekog drugog. Niko nije kriv svima je kriv neko drugi.