Privreda
0

Edukacija risk menadžera po međunarodnim standardima

Klix.ba
Udruženje profesionalnih rizik menadžera u Bosni i Hercegovini (UPRMUBiH) 6. i 7. juna u Sarajevu organizuje seminar o temi "Upravljanje rizicima: Teorija i praksa“.

Seminar, čija je svrha edukacija risk menadžera po međunarodnim standardima, u potpunosti je zasnovan na knjizi "Foundations of Banking Risk – Overview of Banking, Banking Risks and Risk-Based Banking Regulation“ izdatoj od strane GARP (Global Association of Risk Professionals) Risk Akademije.

Predavači na seminaru su predstavnici UPRMUBIH, renomirani profesionalci u oblasti upravljanja rizicima Sanela Pašić, Amir Softić, te Denis Hasanić, predsjednik UPRMUBiH.

"Zadovoljni smo jer ćemo na jednom mjestu okupiti predstavnike finansijskih institucija iz BiH, regulatora, međunarodnih donatora, te predstavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta Sarajevo. Oni će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju sa ovom, svakim danom sve značajnijom temom u finansijskom sektoru, ali i u životu uopće, te da razmijene svoja mišljenja i stavove“, izjavio je Denis Hasanić, predsjednik UPRMUBiH i član Uprave Sberbank BH.

Glavni cilj seminara je cjelokupno podizanje svijesti o značaju funkcije upravljanja rizicima u današnjem društvu i ekonomiji te promocija i unapređenje risk standarda i praksi u BiH finansijskom sektoru.

Udruženje profesionalnih rizik menadžera u BiH od aprila 2014. godine oficijalni je partner GARP-a u Bosni i Hercegovini. Zajedno sa još 40 drugih udruženja i institucija u svijetu, među kojima su University of San Francisko, University of Dubai i brojni drugi, na partnerskoj osnovi radi na uspostavljanju i promociji risk standarda.