Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta mislis rucnom pumpom puhat gume na ovom damperu :D
Kod ovakvih masina su pune gume nema zraka ;)
nije to nista....mi kad smo djeca bili,puhali gusjenice... xD
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zašto se bjeloruski kaminoni ne mogu nabaviti direktno iz Bjelorusija. Umjesto toga se ugrađuje neka of šor firma iz svicarske i neki Boro Katanič kao posrdnik. Da nije možda u pitanju korupcija i krađa državnog novca!
Ma jok, đeće to kod nas...
Evo probacu da odgovorim na tvoje pitanje. Posrednik nije nista drugo nego ovlasceni diler, prodavac, distributer... Kao kad tebi treba recimo mleko, odes u market i kupis ga. U tom slucaju market je posrednik izmedju tebe i mlekare. I naravno taj market naplacuje svoju uslugu. Zasto postoji potreba za tim nije tesko pretpostaviti. Fabrika zeli da proda svoj proizvod u sto vecim serijama i ne zeli da se zamara oko svakog kupca pojedinacno...da mu organizuje transport, obuku za rukovanje proizvodom, da se zeza oko ugovora i ostale papirologije itd. Kad te treba auto ti ne ides direktno kod proizvodjaca da ga kupis...cak i da odes ljubazno ce te uputiti na nekog od ovlascenih dilera.
Da mi je ovakvog da pokupim trebe po gradu, ebes one celavce sa audijima i meckama, kad bi dosao ja baja u vozilu od 2 i pol miliona da je odvezem doma. :D
link http://www.belaz.by/en/catalog/products/dumptrucks/7513/7513/
ko da gledam za godinu dana, cika i vriska, gdje su damperi
Damperi ,od ranije poznati policiji
Sve cestitke! Zeljni smo lijepih i pozitivnih vijesti.
Jarani moji do sada za 20 godina rudnici dakle (energetika rudarstvo hidrenergija) je trebala u Bosni da bude najsavremenija u Evropi, da se sad bavimo energijom vjetra sunca obnovljivim izvorima energija da na svakom kantonu budu vjetroelektrane solarni paneli, cuj hljeba ti "U rudnike je do sada uloženo 135 od ukupno planiranih 204 miliona KM, a 70 miliona KM je u procesu nabavke" od kog je to zaduzenje ? nabavka od MMF-a Ovo nikako ne mogu da skontam radite bolan nesto, navrli ste rano prije izbora da se borite za glasove i da lazete, svi volite fotelju urasla vam je guzica u nju ! Sve ove stranke su dokazale 20 godina da su nesposobne i mi narod moramo da im presudimo.
Evo malo tehničkih podataka, znači http://www.jz-int.com/index.php?task=flyer-products&product=6&lang=en
Znači, vozi Miško!
2,3 miliona na ovu sestoricu, solidno po 380000.
Kako ovo dodje do određene lokacije, jel u djelovima ili u kompletu? Ne može ovo na put, ne može na voz, ne može avionom. Da ide brodom daleko more.
u dijelovima, pojedini dijelovi se vare na licu mjesta tj u rudničkom servisu
Gdije ce ovi Damperi biti parkirani? I na koji telefon da posaljemo poruku o preuzimanju kad ga maznemo? Hvala u naprijed...
Imam hangar ko saliven za sakrivanje,javi da se uortacimo :)
zna li ko od tih experata koliko će ovi damperi dići proizvodnju? Ili je nako bila nabavka d ase neko opari kroz tender?
Ovo je, ustvari, transformers.
e sad se moze organizovati MONSTER TRUCK racing ?? iiihhaaaaaaaa