Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako meni iskljuce plin tuzicu ih svim sudovima u zemlji i inostranstvu zato sto sam: - ulozio veliki novac u plinsku instalaciju u skladu sa uputama iz energetske strategije Okruga, a sada Kantona Sarajevo, - kao individualni korisnik placam znatno vecu cijenu grijanja po kvadratu od gradjanja koji se griju preko Toplana, a placaju grijanje, - participiram u cijeni plina za"gradjane" koji se griju preko Toplana, a ne placaju grijanje, - participiracu, na osnovu poreznih i ostalih davanja, u otplati kredita kojji zeli podici ovaj propali pravnik, I na kraju, zelim pitati zasto KS nema Ministarstvo energetike, kada je upravo energetika jedan od najvecih problema u ovoj kotlini.
Stani ba... ja koliko sam skont'o "K.Sarajevo" placa DUG onih sto NE izmiruju racune Sarajevo-gas-u... pa jbte ko ce meni platiti racun a koji uredno svaki mjesec platim niko me NE pita imam li !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nego iz Sar-gasa fino kazu ako NE platis mi cemo zavnuti plin... sta se vise pravite BUDALE klocevima koji NE placaju sjecite radijatore predati sudu i vozdrica
Sjecenjem radijatora se gube izbori,a to sto placas sad ces placati i za njih,jer ce MORATI u tvoje i moje ime podici kredit,jednostavno kanton je u BANKROTU.
Upravo tako.Jedini problem koji imamo je zaposljavanje u "javnom sektoru",ostalo je posljedica.Jedini nacin da se problem rijesi je neodobravanje kredita MMF-a bar do oktobra,
joj trakavice :)
A tko je napravio taj dug od 50 000 000 KM ? Sigurno opet Čović i Kradeze jer ipak je on najveći lopov u ovoj jadnoj državi jer ne znam od kuda mu novci da napravi onakvo zdanje na Barama u Mostaru,nego da je osim što je pokrao Soko u Mostaru pokrao i firme po Sarajevu ? A kako to da je Sarajevski kanton u takvoj dubiozi,jel i za to kriv Čović i Kradeze? Koji ste vi r_t_r_i_a_i i_b_c_li.
Ovo je sto rekao Osman DZiho"Stvarno mislim",a i ja sam stvarno zaista.Prije bi se dvije najgore kurvetine sporazumile i rastalile,nego ove plindije.
Pa isključite taj gas više! Nema tu kraja. Poštenim platišama šaljete upozorenje za tužbu i isključenje za 50 KM i 15 dana kašnjenja a njima vučete desetine miliona godinama.
ISKLJUČITE GA VIŠE JEDNOM!!!
otpustite sto ljudi , tj sto rodjaka i eto para.
ma idite u p.m. vise koji moroni, vec 20 godina ista prica pa kome vise majku mu...te iskljucit ce, te nece biti plina pa iskljucite koga vise prepadate, vecina gradana placa uredno pa desu te pare od racuna plus sto su setove koje su dobili u vidu donacije naplacivali po 700 i vise maraka, samo zalim sto provodim vrijeme ovdje, Allahu na amanet.
Haj' ne jebite više. Il' ga isključite k'o ljudi, il' se poklopite, šutite i čekajte. Ovo kukumakanje, isprazne prijetnje su samo najobičnije blamiranje i pokazivanje nemoći. Isto kao i kod drugih javnih preduzeća koja nisu u stanju da izvrše naplatu - Sarajevo Stan, Toplane, KJKP Rad, Vodovod i kanalizacija koji su ujedno i najveći dužnici. Buđenje, buđenje, stisni pelju i kreni u naplatu - Ne možeš podići kredit ako imaš dug, ne možeš registrovati ako ako imaš dug, prinudna administrativna zabrana na 2% platu, pa otplaćuj na rate dok se ne izmiri dug, taman i čitav život, itd. itd.
Dajte spisak (ne)radnika iz svih Javnih preduzeća i njihova primanja, pa da vidimo koliko ima familija tipa, daj ti meni mog u "gas", ja ću tvog u poštu... a kad sam neki dan pisao da bi najbolje bilo da se svi vrate na svoje, u nekoj drugoj temi, evo još jednog dokaza da treba, jer mnogi misle da ne moraju plaćat ništa što se ne može "opipat".
Ja ovo ne mogu vjerovati, već 5-6 godina oni vazda isključuju do nekog datuma nikad isključit, pa isključite više dosadni ste, dajte ljudima da nađu alternativu šta ih prepadate svaka 2-3 mjeseca.
Kako niko ne može da se sjeti jednostavnog rješenja problema: Zaradiš više nego što potrošiš i platiš dobavljačima. Nisam stručnjak ali mislim da tako rade na zapadu.
Tamo se zadovolje platom i bonusima a ovdje da bi podmirili čitavu armiju lopova moraju i dobavljača kreditima isplaćivati, sramota.
Ovo su biva drzavne firme jel?Pa fino nosonju lijanovica gospon premijeru pa eto odma sprovedi usvojeni zakon jer doticni gospodin duguje drzavi na ime poreza oko 70 miliona km i to je sto se zna..kakvo zaduzivanje covjek duznik vam sjedi pred nosom i jos vas zajebava...ako nedonese pare do srijede bujrum zenica oli mostar u prdekanu..
Ova kompanija je pretrpijela teror Zeljkovicevih nesposobnjakovica,od jedne cvrtse i jake kompanije su dovedeni na rub propasti.