Veliki planovi
20

Drašković i Dodik u Trebinju najavili izgradnju kliničkog centra i gimnazije

R. D.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Poslovnog sistema Svislajon Rodoljub Drašković dogovorili su jučer u Trebinju da će zajedno stati iza izgradnje novog kliničko centra u Trebinju čija će vrijednost biti veća od 50 miliona KM.

Nakon sastanka sa Draškovićem kome su prisustvovali i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović, Dodik je istakao da će Drašković i on biti osnivači Fondacije koja će stajati iza izgradnje novog kliničkog centra, a da će njena uloga, između ostalog biti i da prikupi određen broj donacija potrebnih za njegovu izgradnju.

"Gospodin Drašković će u novu zgradu Gimnazije uložiti 25 miliona KM, a tražio je da toliko Vlada Republike Srpske uloži u novi Kliničko-bolnički centar. Rekao sam mu da ćemo mi dati duplo više novca – 50 miliona KM, jer su to zaslužili Trebinje i Hercegovina", naveo je Dodik.

Dodik je Draškoviću zahvalio na dosadašnjim ulaganjima u Hercegovinu koja su premašila 300 miliona KM. On je istakao da je, zahvaljujući gospodinu Draškoviću, Trebinje posljednjih godina dobilo mnogo novih kvalitetnih sardžaja i postalo poželjno mjesto za život i turizam.

Rodoljub Drašković zahvalio se Dodoki na posjeti te istakao da je naišao na razumijevanje i podršku u svim projektima od značaja za razvoj Hercegovine koji će biti realizovani u narednom periodu.

"Mene interesuje politička ekonomija, a to je privredni razvoj, društveni razvoj, podizanje standarda. I u tom cilju, zajedno ćemo pokrenuti izgradnju dijagnostičko – bolničkog centra na Gradu Sunca koji neće samo služiti Trebinju i Hercegovcima nego će imati i turistički aspekt", rekao je Drašković.

On je kazao da će odmah nakon izrade projektne dokumentacije početi izgradnja ovog važnog objekta za cijelu Hercegovinu.

"Ni na Bolnici kao ni na Gimnaziji, koja je moja zadužbina, radovi neće stati dok se ne predaju Gradu Trebinju", naveo je Drašković.

Milorad Dodik rekao je da je s Draškovićem dogovorio da će se zajednički angažovati i na rješavanju infrastrukturnih projekata, poput izgradnje puta od Foče do Tjentišta, novog puta ka Nikšiću preko Klobuka, te rekonstrukciji i modernizaciji puta od Trebinja do Ljubinja.

"Nismo odustali ni od izgradnje aerodroma. Uvjeren sam da će ova generacija ljudi to postaviti na prave noge", kazao je Dodik, dodajući da su razgovarali i o izgradnji hidroelektrane u Sutorini kod Herceg-Novog čime bi se značajno povećao ukupni elektroenergetski bilans Republike Srpske.