Privreda
32

Dodijeljene nagrade za najuspješnije poduzetnice u prošloj godini

FENA
Nagrade za najuspješnije poduzetnice u protekloj godini u kategorijama "Mikro biznis", "Mali biznis", "Srednji biznis", "Veliki biznis" i "Žena u poslovnom svijetu" dodijeljene su sinoć na gala večeri "Lady Boss" u Sarajevu.

Enisa Bekto, direktorica kompanije Bekto Preciza, dobitnica nagrade u kategoriji “Veliki biznis”, u svom govoru ohrabrila je poduzetnice da ne odustaju od svojih ciljeva te naglasila da moraju jačati muškarce jer samo jak muškarac može podržati jaku ženu.

U kategoriji “Srednji biznis” nagradu “Lady Boss” dobila je Jasminka Pindžo, direktorica kompanije Eko-teh d.o.o. Sarajevo, a Mirsada Venturini-Mehmedinović, vlasnica kompanije Konfekcija F.B.M. d.o.o. Lukavac, pobjednica je u kategoriji “Mali biznis”.

Emina Rahić, vlasnica kompanije Emms d.o.o. Jelah, dobila je nagradu u kategoriji “Mali biznis”, dok je nagrada u posebnoj kategoriji “Žena u poslovnom svijetu” ove godine je dodijeljena je Ljiljani Kunosić, direktorici kompanije Bingo d.o.o. Tuzla.

Asocijacija žena poduzetnica “One” dodijelila je i specijalno priznanje Anili Gajević, direktorici Casting i Talent agencije ZONA, a dodijeljena su i druga priznanja u oblastima za inovativnost, za nevladin sektor, za razvoj socijalnog poduzetništva, za afirmaciju žena u politici te priznanje za promociju poduzetništva žena BiH.

Dodjelom nagrada završena je trodnevna međunarodna manifestacija “Dani ženskog poduzetništva” u organizaciji Asocijacije žena poduzetnica "One" .